Wedstrijdverslag | za 26-01-2013

Waasland-Beveren vs OH Leuven

Waasland-Beveren heeft vanavond een zeer goede  zaak gedaan. Het won met 2-0 tegen OH Leuven na doelpunten van Badash en De Smet. Waasland-Beveren vergroot door deze overwinning de voorsprong op achtervolgers Beerschot en Lierse en kan stilaan beginnen dromen van zekerheid over een verlengd verblijf in eerste klasse.

De eerste tien minuten waren volledig voor de thuisploeg. Een erg aanvallend ingesteld Waasland-Beveren creëerde via de rechterflank kans na kans. De eerste grote kans was voor Badash maar zijn kopbal ging net over de winkelhaak. Meteen erna krijgt Sonck de bal in de kleine rechthoek maar zijn omhaal gaat een metertje naast doel. Sonck krijgt enkele minuten later opnieuw een kans maar hij kan net niet afdrukken. Remacle blijft ondertussen de rechterflank afdweilen en hij brengt de bal opnieuw voor doel maar Badash kan er net niet bij. Na deze sterke tien minuten valt het tempo een beetje weg en kan Leuven het evenwicht herstellen. De eerste kans voor OHL  komt er na een fout van Blondelle die daarvoor een gele kaart kreeg. De vrijschop wordt door Coosemans over doel getikt. Leuven combineerde in het resterende deel van deze eerste helft het best, maar het was Waasland-Beveren dat nog de beste kansen bij elkaar speelde. Zo kwam Remacle opnieuw rechts voor doel maar hij twijfelde tussen een schot en voorzet en schoot de bal voorlangs.

De eerste kans uit de tweede helft was voor Waasland-Beveren. De Smet wordt alleen voor doelman Bailly gebracht maar hij twijfelde net iets te lang om af te werken. Sensatie op de Freethiel wanneer Blondelle na een onschuldig duel zijn tweede rode kaart krijgt. Glen De Bloeck grijpt meteen in door Shish in te brengen ten nadele van Remacle en Farssi een rij op te schuiven. Hierdoor kreeg Waasland-Beveren opnieuw voet aan de grond. D’Ulivo rukte mooi op en legde de bal af naar De Smet die zijn bal in hoekschop zag verdwijnen. De corner van De Smet wordt via een tussenstop door Badash tegen de netten getrapt. 1-0 en de Freethiel recht op de banken. Niet veel later kunnen de supporters opnieuw juichen wanneer de thuisploeg opnieuw scoort. Farssi wordt op de linkerflank vrijgespeeld en brengt de bal mooi voor waar De Smet de 2-0 binnen kopt. OH Leuven probeert nog tegen te prikken maar de verdediging houdt goed stand.

Zo wint Waasland-Beveren tegen OH Leuven en neemt het zo revanche voor de verliespartij uit de heenronde. Door het verlies van Lierse en het gelijkspel van Beerschot lopen we verder uit op onze achtervolgers. We springen nu zelfs over Gent en Charleroi en staan op een elfde plaats. Het is nog niet binnen, maar we doen opnieuw een erg goede zaak met het oog op het behoud. Volgende week proberen we op Bergen onze knappe reeks verder te zetten.

Voorbeschouwing_

Zaterdag, 26 januari, ontvangt Waasland-Beveren op de Freethiel OH Leuven. Voor onze thuisploeg zouden drie punten ideaal zijn om zich richting veilige oorden te voetballen. Voor de bezoekers uit Leuven is het al een tijdje wachten op een overwinning.

OH Leuven is er op twee jaar tijd in geslaagd om een degelijke eersteklasser te worden. Waar ze in het eerste seizoen nog tot enkele speeldagen voor het einde moesten wachten op zekerheid voor het behoud, was het dit seizoen al snel duidelijk dat ze zich geen zorgen hoefden te maken. Na een knappe reeks met vijf overwinningen op rij in september en oktober nestelden ze zich zelfs in de top van de rangschikking. Sinds die knappe reeks is de trein echter vaart aan het minderen. Na de winst op 31 oktober tegen KV Mechelen kon Leuven al tien keer niet meer winnen. Vorige week ging het nog met zware 2-6 de boot in tegen Lokeren. Ondanks dit alles blijft het erg rustig bij de ploeg uit de studentenstad. Trainer Ronny Van Geneugden is duidelijk iemand met een plan en weet dat hij niet hoeft te panikeren. Tenslotte zijn de doelstellingen van dit seizoen opnieuw behaald. Zijn ploeg staat in de middenmoot van het klassement en de supporters hebben dit seizoen al enkele mooie dingen gezien op Den Dreef. Enkele spelers hebben zich dit seizoen dan ook bewezen, denken we maar aan doelman Logan Bailly, Christian Pouga en natuurlijk Sawaneh Ibou. Hij zit na 31 wedstrijden al aan 16 doelpunten.

In de heenwedstrijd won Leuven met overdreven 5-2 cijfers. Lepoint en Badash brachten ons op gelijke hoogte nadat Leuven twee maal op voorsprong was gekomen. In de slotfase liep Leuven echter nog uit tot 5-2. We onthouden van die wedstrijd vooral dat we zeker niet de mindere waren en dat er minstens een gelijkspel in had gezeten.

Voor Waasland-Beveren was het puntje van vorige week op Lierse een overwinning waard. Niet dat het spelbeeld oogstrelend was, maar een gelijkspel op verplaatsing tegen een rechtstreekse concurrent is zonder meer goed. Hierdoor blijft de voorsprong op de drie achtervolgers behouden. Maar ze blijft krap. Willen we snel zekerheid over een verlengd verblijf in eerste klasse, dan moeten we nog waarschijnlijk een zevental punten halen. Een driepunter thuis tegen Leuven zou deze opdracht natuurlijk iets makkelijker maken. Jonathan Rowell is onzeker voor de wedstrijd.

Supporters, allen op post om onze jongens naar de overwinning te roepen!

Fotos_