Wedstrijdverslag | za 06-10-2012

Waasland-Beveren vs RAEC Bergen

Waasland-Beveren heeft vanavond 2-2 gelijk gespeeld tegen Bergen. De eerste helft creëerde Bergen iets meer kansen, maar het was de thuisploeg die in de laatste minuut kon scoren via Seoudi. De bezoekers kwamen in de tweede helft langszij en zelfs op voorsprong, maar Badash maakte er dicht tegen het einde op strafschop nog 2-2 van.
In het eerste kwartier was het Bergen dat het meest dreigend was. Twee keer kon Perbet door onze defensie dringen, maar hij werd evenveel wegens buitenspel afgefloten. Na het openingskwartier kwam Waasland-Beveren beter in de wedstrijd, en kreeg het ook enkele kansen. De eerste grote kans kwam er via Lepoint, maar zijn schot week af en dwarrelde net naast de paal. Ook Badash had een doelpunt aan de voet, maar ook zijn poging werd afgeblokt. Net voor de rust een knappe aanval van Waasland-Beveren. Da Silva zet een 1-2 op met Seoudi en legt de bal breed naar de opgerukte Shish die de bal voor doel brengt waarop Seoudi enig mooi binnenkopt. We gaan dus rusten met een 1-0 voorsprong.
Het begin van de tweede helft was opnieuw voor Waasland-Beveren. Seoudi kan nog net de bal voor de uitgekomen Berthelin wegtikken, maar besluit dan iets te zwak op doel waardoor een verdediger de bal op de lijn kan ontzetten. Als Seoudi zich daar laten vallen had, had de wedstrijd er misschien heel anders uitgezien. Ook Da Silva zet zich mooi door en legt de bal af in het strafschopgebied, maar opnieuw zat er een Bergens been tussen. Even later een domper wanneer Nong makkelijk scoort. En het zag er even later nog slechter uit wanneer Jarju een lange bal verstuurt richting doel. Via de daklat komt de bal in de voeten van Perbet en die laat die kans niet liggen. Waasland-Beveren lijkt echter niet uitgeteld en reageert onmiddellijk via Badash maar zijn kopbal gaat net naast. Net voor tijd komt dan toch de verdiende gelijkmaker wanneer Belhocine gehaakt wordt en de scheidsrechter de bal op de stip legt. Badash schiet via Berthelin de verdiende 2-2 in doel.
En zo eindigde de wedstrijd op een 2-2 gelijkspel. Op basis van deze 90 min kunnen we dit een terechte uitslag noemen, al zat er ook nu weer meer in. We lopen door dit gelijkspel een punt uit op Cercle Brugge en een punt in op Charleroi. Volgende week is het vrij weekend om de week daarna de verplaatsing naar Anderlecht te maken. Tot dan!
Waasland-Beveren speelde net: Clepkens, Belhocine, Lardenoit, Shish, Zennaro (83′ Plut), Da Silva (76′ Cruz), Farssi, Lepoint, Sibum, Badash, Seoudi (73′ Cavens).

Voorbeschouwing_

Zaterdagavond, 6 oktober, wacht ons alweer een belangrijke wedstrijd. Dit keer ontvangen we thuis de Draken uit Bergen. Voor Waasland-Beveren is het zaak om de drie punten thuis te houden om de aansluiting met de middenmoot niet te verliezen en die voorlaatste plaats eindelijk achter ons te laten.

 

 

Bergen speelt zijn tweede seizoen in eerste klasse. We herinneren ons allemaal nog de mirakelmatch in de eindronde op de Freethiel toen Clepkens en Bourabia ons in de running hielden, maar evengoed de beslissende testmatch op het veld van Tubize. Door de overwinning van Bergen even voor tijd promoveerden ze naar eerste klasse en bleef WB in tweede. In het eerste seizoen in eerste klasse deed Bergen het meer dan behoorlijk. Het werd daarin tiende en behaalde enkele knappe uitslagen tegen topploegen. Bij Bergen speelde toen ook Rachid Bourabia die ze bij ons hadden weggeplukt. Maar vooral Jeremy Perbet had een groot aandeel in de mooie einduitslag van Bergen. Hij werd met 25 doelpunten de absolute topschutter. Hoewel er afgelopen zomer sprake was dat hij de club zou verlaten, tekende hij begin september een nieuwe verbintenis dat hem tot 2016 verbindt aan Bergen.Maar Bergen is meer dan alleen Perbet. Trainer Enzo Scifo heeft met Berthelin en Werner twee ervaren doelmannen ter beschikking. Ook achteraan heel wat ervaring met spelers als Sapina, Monteyne, Lépicier en Van Gijseghem. In het middenveld zien we vooral spelers als Tim Matthys (wel onzeker voor de wedstrijd van zaterdag) en Benjamin Nicaise. Ook Le Postollec – die lang in de belangstelling van Waasland-Beveren stond – is ondertussen speelgerechtigd geraakt, al zal hij er door een schorsing ook niet bij zijn. Maar vooral de aanval spreekt tot  de verbeelding met ondermeer Jeremy Perbet, Mustapha Jarju en Aloys Nong. Onze verdedigers zullen zaterdag dus weten wat te doen! Bergen staat op dit moment op een negende plaats met elf punten. Dat zijn er vijf meer dan Waasland-Beveren. Vooral knappe overwinningen thuis tegen OH Leuven (5-2) en op Zulte-Waregem (2-4) springen in het oog. En vorig weekend wonnen ze nog met 1-0 tegen Beerschot.

 

Voor Waasland-Beveren komt deze wedstrijd eigenlijk niks te vroeg om zo de overdreven cijfers van afgelopen weekend weg te vegen. De 5-2 op OH Leuven weerspiegelde niet het spelbeeld. Tot aan de 3-2 waren we minstens de evenknie en gingen we resoluut voor de overwinning. Hierdoor kwamen er openingen en enkele individuele fouten resulteerden in nog twee extra doelpunten voor Leuven. Na een goede septembermaand met wedstrijden tegen Cercle, Genk, Lierse en Brussels voor de beker was dit pas de eerste nederlaag in vijf wedstrijden. Maar ze kwam wel hard aan. Maar spelers en staf zijn er in geslaagd om de kopjes vrij te maken en zich te focussen op zaterdag voor de wedstrijd tegen Bergen. Voor Ghadir komt deze match nog te vroeg, hij is wel al begonnen met lopen. Ook d’Ulivo zal er nog niet bijzijn.

 

Dat de club het belang van deze wedstrijd inziet, blijkt uit de geste die het doet naar de supporters toe. Supporters die vorige zaterdag in Leuven waren, kunnen op vertoon van hun ticket een gratis ticket opvragen voor zaterdag op tribune E. Ook onze abonnementenhouders kunnen een vriend of familielid uitnodigen. Op vertoon van abonnement voor vrijdagavond op secretariaat krijgen ze een ticket aan slechts €5. Zaterdag moeten de punten op de Freethiel blijven. Dat is de inzet voor de spelers, de trainers, maar ook voor de supporters aan wie het de afgelopen weken zeker niet gelegen heeft. Samen lukt het ons wel!

 

Fotos_