Wedstrijdverslag | za 10-11-2012

Waasland-Beveren vs Sporting Charleroi

Waasland-Beveren is er vanavond niet in geslaagd om de drie punten thuis te houden. Het speelde 0-0 gelijk tegen Charleroi. Vooral in de tweede helft kregen we zeer veel kansen om te scoren, maar een goede doelman, pech en een niet gefloten strafschop hielden ons van een doelpunt.

De eerste kans was voor Waasland-Beveren maar het schot van Sonck was te zwak. Even later opnieuw Sonck maar de goed keepende doelman Mandanda zat er goed tussen. Waasland-Beveren bleef komen, nu was het Lepoint die een voorzet van Sonck net voorlangs kopt. Na het openingsoffensief van de thuisploeg viel de wedstrijd even stil. Na de tien minuten middenveldvoetbal ging Cavens neer in het strafschopgebied maar hij kreeg geel voor een schwalbe. Lepoint kreeg ook nog een kans maar zijn achterwaartse kopbal belandde in de handen van de doelman. Even voor rust de beste kans voor Charleroi. Lardenoit kon nog net een voorzet wegkoppen maar de bal belandde in de voeten van Rossini die gelukkig voor ons op de paal trapte.

Na de rust startte Waasland-Beveren furieus. Cavens kreeg meteen een unieke gelegenheid om te scoren, maar hij besloot in de handen van keeper Mandanda. Meteen daarna haalde Sonck van op de hoek van het strafschopgebied uit, maar zijn mooie trap werd door de keeper uit de winkelhaak geranseld. En het hield niet op. Opnieuw een goede redding van de keeper op een poging van Cavens en op de corner die daarop volgde kopte Doumbia net naast de doelpaal. Charleroi kreeg in die tweede helft welgeteld één kans. De bal geraakte niet goed weg achteraan bij ons, maar gelukkig stond Coosemans pal op een poging van Kaya. Waasland-Beveren voelde dat de overwinning er in zat en ging voluit voor de winst. Nu was het Lepoint die op voorzet van Sonck mooi kopte maar de bal centimeters naast doel zag verdwijnen. En dat het een avond van net niet ging worden, bewees Sonck die zijn keiharde kopbal op de daklat zag stuiten. Ook de ingevallen Badash kreeg een mooie kans maar ook zijn schot werd gepareerd door Mandanda. En de supporters op de Freethiel zagen nog meer kansen. De net ingevallen Seoudi kapte zich knap vrij en schoot op doel maar ook nu weer net voorlangs. Waasland-Beveren verdiende ook nog een strafschop toen Badash duidelijk aan zijn truitje werd getrokken, maar scheidsrechter Verbist liet doorspelen.

En zo eindigde deze wedstrijd op een 0-0, een uitslag waar vooral Waasland-Beveren ongelukkig door mag zijn. Het verdiende zeker op basis van een sterke tweede helft minstens een doelpunt. Deze ploeg heeft getoond dat er nog vuur in zit en dat ze vastberaden is om elke speeldag voluit te gaan richting behoud. Volgende week wacht ons met de thuiswedstrijd tegen CLub Brugge een moeilijke, maar daarom niet onmogelijke affiche.

Voorbeschouwing_

Zaterdag nemen we het op onze eigen Freethiel op tegen Charleroi, de andere nieuwkomer in eerste klasse. Taak wordt om door een overwinning op gelijke hoogte te komen als de Zebra’s en zo opnieuw volledig mee te doen in de strijd om het behoud in eerste klasse.

 

Charleroi was de terechte kampioen vorig jaar in tweede klasse. Het kende afgelopen seizoen drie coaches, maar onder Dennis Van Wijk kenden ze een sterke terugronde en staken zo concurrenten als Eupen voorbij. De Carolo’s waren dan ook al redelijk snel zeker van promotie naar de hoogste afdeling. De Zebra’s behielden het grootste deel van hun kern. Sterkhouders als Harlem ‘de Buffel’ Gnohéré en Hervé Kagé zijn dan ook dit seizoen opnieuw van de partij. Ze hebben wel afscheid moeten nemen van de andere talentrijke speler Moussa Gueye die naar Metz is vertrokken. Ze trokken net voor het sluiten van de transfermarkt wel nog Guiseppe Rossini (Zulte-Waregem), Ziguy Badibanga (Anderlecht) en Christophe Diandy (Anderlecht) aan. Op papier allemaal spelers die eerste klasse moeiteloos moeten aankunnen. Badibanga heeft bijvoorbeeld ondertussen al driemaal gescoord.

 

Toch staat Sporting Charleroi nog steeds ergens onderaan de rangschikking. Op dit moment staan ze op een dertiende plaats met 13 punten, dat zijn er drie meer dan Waasland-Beveren. Charleroi behaalde al vier overwinningen, tegen Kortrijk, Bergen en onlangs tegen Lierse en Anderlecht. Vooral die laatste overwinning tegen de landskampioen met 2-0 was een opsteker voor trainer Yannick Ferrera. Vorig week gingen ze bij co-leider Zulte-Waregem echter met 4-1 de boot in.

 

Voor Waasland-Beveren bracht de vorige speeldag veel meer vreugde. Door de overwinning op het Kiel tegen Beerschot tankte ons elftal opnieuw vertrouwen. Hoewel de drie punten misschien niet erg verdiend waren, zijn ze wel levensbelangrijk in de strijd om het behoud. Al zijn deze drie gewonnen punten pas echt gewonnen als we ook tegen Charleroi kunnen vieren. Want pas dan doen we écht opnieuw mee!

Fotos_