Wedstrijdverslag | za 01-03-2014

Waasland-Beveren – Zulte Waregem

Waasland-Beveren heeft zaterdag met 2-2 gelijkgespeeld tegen Zulte Waregem. W-B kwam tegen de vicekampioen twee keer op achterstand, maar knokte zich telkens weer in de partij, met doelpunten van Ivan Trickovski en Dalibor Veselinovic. De kloof met het nummer vijftien in de stand blijft ongewijzigd. 

‘Never change a winning team’, moet Bob Peeters gedacht hebben voor de wedstrijd tegen Zulte Waregem. Bij Waasland-Beveren verschenen immers dezelfde elf spelers aan de aftrap als afgelopen zondag op het veld van KRC Genk. In de selectie was er opnieuw plaats voor Dalibor Veselinovic, die terugkeerde uit blessure, en Nicolas Godemèche. Ruben Gabriel, nog ingevallen in Genk, was er dan weer niet bij. De middenvelder blesseerde zich op training aan de knie en kijkt tegen een inactiviteit van 3 à 4 weken aan. Onderzoek wees uit dat de Nigeriaan een scheurtje heeft in de mediale band van de linkerknie.

Van een langdradige studieronde geen sprake in Waasland-Beveren – Zulte Waregem. Na een kwartier spelen had het publiek in de Freethiel immers al twee knappe doelpunten gezien. Sven Kums kreeg eerst veel ruimte om aan te leggen en plaatse het leer in de verste hoek. Vijf minuten later bracht Ivan Trickovski met een zowaar nog mooiere afstandspegel de bordjes weer in evenwicht.

De bezoekers drukten fel door in het eerste wedstrijdkwart en dat leverde al snel een tweede treffer op: Thorgan Hazard bereikte Idrissa Sylla, die met het hoofd voor de Waregemse voorsprong zorgde. W-B was weer aan zet en ging ook meteen op zoek naar de gelijkmaker. Verder dan wat halve kansen kwam geel-blauw in eerste instantie niet. De laatste actie was vaak net niet scherp genoeg, waardoor W-B halfweg nog steeds tegen een achterstand aankeek. Ruststand: 1-2.

Peeters liet in de pauze Demjan in de kleedkamer en liet voor de tweede periode Veselinovic opdraven. Waasland-Beveren, gedragen door het thuispubliek, verscheen met goede intenties op de mat en werd daar kort voor het uur voor beloond met de gelijkmaker. Een vrije trap van Henkens werd door Dalibor Veselinovic met het hoofd en via de paal in het Waregemse doel verlengd: 2-2.

De thuisploeg had het merendeel van de kansen, maar ook Zulte Waregem kwam er een paar keer gevaarlijk uit. Ibrahima Conte sneed naar binnen om vervolgens hoog over te trappen. Aan de overkant werden Veselinovic en even later Henkens in stelling gebracht. Sammy Bossut bracht redding voor Essevee. Kort voor het fluitsignaal loste de doelman een afstandsschot van Siebe Blondelle. Oumarou had in de rebound de 3-2 aan de voet, maar Bossut voorkwam een Beverse winning goal.

Het venijn zat hem met heel wat doelkansen duidelijk in de staart, maar W-B bleef steken op een gelijkspel tegen de vicekampioen. In de stand blijft de kloof met het nummer vijftien, OH Leuven, status quo, namelijk vijf punten. Nog twee duels wachten Waasland-Beveren in de Pro League. Zaterdag trekt het naar Sporting Lokeren en op zondag 16 maart sluit W-B de reguliere competitie in eigen huis af tegen Standard Luik.

 

Waasland-Beveren: Coosemans; D’Ulivo, Belhocine (k), Gershon, Cale; Trickovski, Sibum, Blondelle, Henkens; Oumarou, Demjan (46′ Veselinovic)

Zulte Waregem: Bossut; De Fauw (k), Colpaert, Verboom, Mendy; Hazard (83′ Leye), Skulason, Kums; Conte, Sylla, Bongonda (60′ Naessens)

Gele kaarten: 45′ Hazard, 78′ Colpaert, 84′ Verboom, 90′ Veselinovic

Doelpunten: 10′ Kums 0-1, 16′ Trickovski 1-1, 23′ Sylla 1-2, 57′ Veselinovic 2-2

Toeschouwers: 6.085

Scheidsrechter: Laurent Colemonts

 

Tekst: Ward Callens – Foto: Geert Franquet & Jean Bonjean

Voorbeschouwing_

Na de mooie en verdiende overwinning in de Genkse Christal Arena op speeldag 27, ontvangt Waasland-Beveren op zaterdag 1 maart opnieuw een ploeg uit de top zes, Zulte Waregem. De wedstrijd, de voorlaatste thuiswedstrijd in de reguliere competitie voor W-B, wordt afgetapt om 20u00 en staat onder leiding van scheidsrechter Laurent Colemonts.

Zulte Waregem staat met 48 punten op een voorlopige vierde plaats in de rangschikking en wist zich reeds definitief te plaatsen voor Play-off I. De laatste vijf uitwedstrijden gingen telkens verloren voor Essevee, dat dit seizoen het merendeel van zijn punten in het eigen Regenboogstadion verzamelde. Laat Zulte Waregem zaterdag opnieuw punten liggen in de Freethiel, dan komt het behoud wel erg dicht bij voor Waasland-Beveren. Bij winst van geel-blauw en puntenverlies van OH Leuven op het Lisp is een ticket voor Play-off II een mathematische zekerheid.

De statistieken spreken echter in het voordeel van Francky Dury en de zijnen. Zulte Waregem en Waasland-Beveren staan zaterdag voor de vierde keer tegenover elkaar in de hoogste afdeling. De drie voorbije confrontaties werden telkens gewonnen door Zulte Waregem, steeds met 2-0 overigens. Op zondag 10 november zorgden Habib Habibou en Raphael Caceres voor de Waregemse doelpunten. Eerstgenoemde verkaste intussen naar KAA Gent. Het duel aan de Gaverbeek was overigens de eerste wedstrijd van W-B onder het trainerschap van Bob Peeters.

Beide ploegen hebben voor de confrontatie van zaterdag 1 maart in de Freethiel geen geschorsten. Bas Sibum heeft nog steeds vier gele kaarten achter zijn naam staan en riskeert de wedstrijd op het veld van Lokeren te missen indien hij tegen Essevee tegen een kaart aanloopt. Peeters kan opnieuw rekenen op Dalibor Veselinovic, maar ziet wel Ruben Gabriel afhaken voor de partij. De middenvelder ondervindt hinder aan de knie en bleef vrijdag binnen voor verzorging.

De kern voor de wedstrijd tegen Zulte Waregem bestaat uit volgende twintig spelers (in numerieke volgorde): Cale, Bojovic, Belhocine, Trickovski, Henkens, Veselinovic, Maric, Sibum, Oumarou, Emond, Godemèche, Steppe, D’Ulivo, Blondelle, Vermeulen, Coosemans, Demjan, Gershon, Maman en Van Steelant.

Geblesseerd: Rowell, Gabriel, Lebbihi, Sterckx, Van den Eynde

Niet geselecteerd: Doumbia, Santos, Luyckx

 

Tekst: Ward Callens & Birger Vanduyfhuys – Foto: Geert Franquet & Jean Bonjean

Fotos_

W-B – Zulte Waregem
W-B – Zulte Waregem
W-B – Zulte Waregem
W-B – Zulte Waregem
W-B – Zulte Waregem
W-B – Zulte Waregem
W-B – Zulte Waregem
W-B – Zulte Waregem
W-B – Zulte Waregem
W-B – Zulte Waregem
W-B – Zulte Waregem
W-B – Zulte Waregem
W-B – Zulte Waregem
W-B – Zulte Waregem
W-B – Zulte Waregem
W-B – Zulte Waregem
W-B – Zulte Waregem