Wedstrijdverslag | za 06-04-2013

WB – KV Mechelen

Waasland-Beveren doet weer volop mee in PO2! Het won vanavond met 1-0 van KV Mechelen. Op basis van een sterke tweede helft niet eens onverdiend.

Over de eerste helft kunnen we redelijk kort zijn. Mechelen had het meeste balbezit maar de geel-roden konden weinig echt uitgespeelde kansen creëren. De thuisploeg liep tijdens deze eerste helft voor een groot stuk achter de bal aan, maar bleef wel goed georganiseerd spelen. Geen hoogstaande eerste helft.

De tweede helft was er heel wat meer animo. Waasland-Beveren kwam gemotiveerd uit de kleedkamer en creëerde meteen enkele mooie kansen. Het was Wesley Sonck die ons met een knal op voorsprong bracht. Hij vierde zijn tweede doelpunt voor Waasland-Beveren met een mooie salto. Even daarna opnieuw een unieke mogelijkheid met een bal die in het geharrewar voor het doel van Biebauw bleef hangen, maar geen van onze spelers kon zijn voet tegen de bal zetten.  Rond het uur gaan de handen van de supporters van de thuisploeg op elkaar wanneer Joachim Van Damme bij Mechelen plaats moet ruimen voor Mads Junker. Mechelen leek geen vuist meer te kunnen maken en de thuisploeg kon op de counter spelen. Het verdiende bovendien de 2-0 wanneer de scheidsrechter een duidelijke trekfout op Sonck niet met een strafschop bestrafte. Sonck speelde zich tijdens deze tweede helft trouwens in de kijker, want hij kreeg ook enkele goede kopkansen die jammer genoeg niet in doel gingen. Even hield de Freethiel de adem in wanneer Junker alleen voor Coosemans kwam, maar deze laatste kon de poging van de Deense aanvaller met een mirakel-redding uit doel ranselen. Wanneer De Petter ook nog uitgesloten werd na een duel met Sibum was de wedstrijd gespeeld.

Door deze overwinning doet Waasland-Beveren weer volop mee in PO2. Het komt nu op een puntje van leider Charleroi dat vanavond OH Leuven versloeg. Volgende week kunnen we mits winst dus aan de leiding komen.

Voorbeschouwing_

Voor de tweede wedstrijd in de PO2 krijgen we morgen 6 april KV Mechelen op bezoek. Willen we nog kans maken op groepswinst, is een overwinning zaterdag noodzakelijk.

 

KV Mechelen kende een mindere start van het seizoen. Net als Waasland-Beveren kenden ze rond nieuwjaar een sterke periode waardoor ze nog even uitzicht hadden op PO1, maar hun eindsprint kwam daarvoor net wat te laat. In het algemene klassement eindigden ze op plaats acht met 41 punten. Helemaal niet slecht, maar misschien hadden ze Achter De Kazerne er stiekem van gedroomd om samen met trainer Harm Van Veldhoven de PO1 te bereiken. De transfers die ze tijdens de zomer gedaan hadden, getuigden immers van ambitie. Vooral de drie Denen (Junker, Pedersen en Enevoldsen) beloofden veel goeds. Na een aarzelende start hebben ze alvast bewezen een meerwaarde te zijn voor de Belgische competitie. Vooral Pedersen was bij momenten een absolute sterkmaker. In zijn 19 wedstrijden – hij was een aantal weken geblesseerd – wist hij 10 keer te scoren en enkele mooie assists te geven. Mechelen werd voor het begin van de PO2 genoemd als dé favoriet voor groepswinst maar na een teleurstellend gelijkspel tegen Charleroi zullen ze erop gebrand zijn om dat zure puntenverlies zaterdag op de Freethiel recht te zetten.

 

Maar ook voor Waasland-Beveren wordt het een heel belangrijke wedstrijd. Na de nederlaag op Leuven moeten we de drie punten binnenhalen. Pas dan doen we opnieuw volop mee voor de groepswinst. Benieuwd hoe de spelers gaan reageren op die overdreven cijfers van afgelopen zaterdag. Dat het tegen Mechelen geen onmogelijke opdracht wordt, bewijzen de twee afgelopen duels uit de reguliere competitie. In de tweede wedstrijd van het seizoen konden we hen op 0-0 houden, terwijl we op Mechelen zelfs met 0-1 wist te winnen. Zaterdag op weg naar de 7 op 9!! Komt dat zien!