Wedstrijdverslag | za 27-09-2014

YR KV Mechelen – Waasland-Beveren

De trip naar KV Mechelen heeft niets opgebracht voor Waasland-Beveren. De wedstrijd eindigde op 2-0 na doelpunten van Obradovic en Veselinovic. W-B stond meer dan een uur met z’n tienen op het veld na rood voor David Addy. 

Dat de uitwedstrijd bij KV Mechelen een lastige klus beloofde te worden, bleek uit de statistieken van Malinwa van dit seizoen. 3 van de 4 thuisduels werden gewonnen door geel-rood. W-B-trainer Ronny Van Geneugden hoopte vooraf dan weer vooral dat zijn spelers de efficiëntie van in de wedstrijd bij Zulte Waregem weer konden tonen. Van Geneugden liet David Destorme starten tegen ex-ploeg. Ook Cédric D’Ulivo, terug uit blessure, verscheen voor het eerst dit seizoen aan de aftrap. Achterin was ook een basisstek weggelegd voor Wouter Corstjens, die hersteld was van zijn teenblessure. Siebe Blondelle schoof een rijtje naar voren en mocht postvatten op het middenveld.

De wedstrijd begon dramatisch voor Waasland-Beveren, dat haast onmiddellijk op achtervolgen was aangewezen nadat een afstandsschot van Ivan Obradovic werd afgeblokt, een rare curve meekreeg en over Colin Coosemans in doel verdween. W-B ging meteen in de reactie. Robin Henkens zette voor tot bij Ibou Sawaneh, maar het leer ging van kortbij net voorbij de verkeerde kant van de eerste paal. Mechelen domineerde in het openingskwart, al was het ook vaak slordig in de passing en stond W-B goed georganiseerd op de mat.

Geel-blauw kwam er zelf een paar keer uit met voorzetten vanop de flanken. De Mechelse defensie hield echter de deur op slot. Net voor bij het halfuur moest W-B met z’n tienen verder. David Addy kreeg meteen terecht rood nadat hij zich fysiek revancheerde op Joachim Van Damme, die de linksachter iets had toegeroepen na een tackle van de voormalig W-B-speler op de Ghanees. Malinwa profiteerde niet van de manmeersituatie, verder dan wat schotjes uit de tweede lijn kwam het voor de koffie niet meer.

De thuisploeg eiste de bal op in de tweede helft. Aanvankelijk sprong het echter de nonchalant om met die dominantie. Op het uur zorgde Alessandro Cordaro met een listig boogballetje bijna voor de 2-0, de dwarsligger en Coosemans weerhielden Mechelen van een tweede treffer. Een minuutje later stond het toch 2-0. Met een geplaatste kopbal stelde Dalibor Veselinovic de zege veilig tegen zijn ex-club. W-B kreeg wel nog een paar prima doelkansen. Amido Baldé maakte gebruik van zijn kracht om de bal te veroveren, kapte zijn tegenstander uit, maar kon vanuit een scherpe hoek Wouter Biebauw niet passeren.

In de slotfase liep de ingevallen Ante Vukusic slim door de buitenspelval, maar mikte hij het leer vervolgens over de dwarslat. Tussendoor behoedde Coosemans zijn team voor een derde tegentreffer. Na een snelle tegenprik van Malinwa zette Sheldon Bateau voor tot bij Veselinovic, die in één tijd op de Beverse sluitpost besloot. Het bleef 2-0, voor W-B de tweede nederlaag op rij in de Jupiler Pro League.

 

KV Mechelen: Biebouw; Bateau, De Witte, Kosanovic; Matthys, Rits (84′ Cise), Van Damme, Obradovic; Cordaro (80′ Adesanya), Veselinovic, Hanni (54′ Claes)

Waasland-Beveren: Coosemans; D’Ulivo (84′ Cale), Robson, Corstjens, Addy; Hubert, Destorme, Blondelle; Henkens (62′ Rowell), Baldé, Ibou (84′ Vukusic)

Doelpunten: 2′ Obradovic 1-0, 62′ Veselinovic 2-0

Gele kaarten: 15′ Kosanovic, 66′ Obradovic, 73′ Rowell

Rode kaarten: 32′ Addy

Voorbeschouwing_

Zaterdag trekt Waasland-Beveren naar het Mechelse Argos Stadion Achter de Kazerne voor het duel met KV Mechelen. De negende competitiewedstrijd voor W-B wordt afgetrapt om 20.00 u. en wordt in goede banen geleid door scheidsrechter Frederik Geldhof. Eerder floot de West-Vlaming ook de partij van geel-blauw tegen Moeskroen-Péruwelz.

Het is de zevende ontmoeting tussen Malinwa en W-B in de Jupiler Pro League. In het seizoen 2012-2013 speelden beide ploegen zowel in de reguliere competitie als in Play-Off II tegen elkaar. In Mechelen wonnen de Leeuwen hun uitwedstrijd in de reguliere competitie (0-1) en verloren ze die in PO2 (2-0). De duels op de Freethiel eindigden op een gelijkspel (0-0) en in de nacompetitie op een 1-0-zege na een doelpunt van Wesley Sonck. Vorig seizoen eindigden beide confrontaties op een brilscore. Het felbevochten punt in Mechelen, waar W-B een helft met z’n tienen op het plein stond na rood voor Hrvoje Cale, luidde toen de uitstekende remonte van de ploeg in met het uiteindelijke behoud in eerste klasse als gevolg.

Dit seizoen zijn zowel KV Mechelen als Waasland-Beveren nog op zoek naar continuïteit. Een reeksje neerzetten zat er voor beide teams nog niet in. Mechelen haalde nog geen punten buitenshuis, maar heeft wel een sterke thuisreputatie te verdedigen. De Kakkers wonnen 3 van hun 4 thuisduels en staan met 9 punten op een voorlopige elfde plaats in de stand. W-B staat met één punt minder ietsje lager in de rangschikking.

Trainer Ronny Van Geneugden mist voor deze wedstrijd geen geschorste spelers; maar Robson Severino da Silva en David Hubert moeten met 4 gele kartons achter hun naam wel uitkijken. Voorts moeten Jorn Vermeulen, Mijusko Bojovic, Aboubakar Oumarou, Renaud Emond (buikspieren) en Alec Luyckx (lies) afhaken met diverse blessures. Positief: Wouter Corstjens, Cédric D’Ulivo en Daimy Deflem zijn wedstrijdfit en maken weer deel uit van de selectie.

Na de vrijdagtraining werd de volgende wedstrijdselectie vrijgegeven (in numerieke volgorde) door de technische staf: Rogiest, Corstjens, Cale, Robson, Hubert, Addy, Henkens, Vukusic, Maric, Baldé, Ibou, Rowell, Destorme, Steppe, D’Ulivo, De Pauw, Blondelle, Coosemans, Sousa en Deflem.