Wedstrijdverslag | zo 10-11-2013

Zulte Waregem – Waasland-Beveren

Waasland-Beveren heeft in zijn vijftiende competitieduel van het seizoen geen punten kunnen rapen. Op het veld van Zulte Waregem werd het 2-0. W-B sluit zo de heenronde in de Pro League af op een vijftiende plaats. Op speeldag zestien, op zaterdag 23 november, trekt W-B naar AA Gent.

De wedstrijd bij Zulte Waregem was voor Bob Peeters niet alleen de eerste als hoofdtrainer van Waasland-Beveren, het was tevens zijn honderdste wedstrijd in de Pro League als hoofdcoach. Hij liet Dalibor Veselinovic en Robin Henkens, terug uit schorsing, opdraven voor Jonathan Rowell, geschorst, en Renaud Emond. Veselinovic kreeg voorin steun van Aboubakar Oumarou en Ivan Trickovski op de flanken, achteraan startten dezelfde vier verdedigers als tegen Cercle Brugge.

Na een kennismakingsronde van een tiental minuten was de eerste echte kans voor Ibrahima Conte. Hij probeerde het met een schot in de korte hoek, maar trof naast. Aan de overzijde zette Siebe Blondelle zijn hoofd tegen een vrijschop van Robin Henkens. Sammy Bossut klemde het leer. De wedstrijd bleef echter op slot, doelgevaar was er nauwelijks.

Net voor het halfuur kreeg W-B een uitstekende kans via Ivan Trickovski, bediend door Aboubakar Oumarou. De Macedoniër kopte prima in het hoekje, maar Bossut voorkwam met een kattensprong de 0-1. De bezoekers voetbalden aardig mee in het Regenboogstadion en konden een paar keer dreigen op stilstaande fases. Ook de thuisploeg had enkele kansen op de openingstreffer, Habibou en Hazard geraakten niet voorbij Colin Coosemans. Zo leek de wedstrijd toch stilaan open te breken, al bleef het 0-0 tot aan de pauze.

Dezelfde tweeëntwintig spelers dienden zich aan voor de tweede helft. Nicolas Godemèche moest echter al gauw geblesseerd naar de kant. Hanan Maman was zijn vervanger, meteen het debuut van de Israëliër in de Pro League. Het spelbeeld bleef hetzelfde. Trickovski en aan de overzijde Hazard gingen hun kans, maar troffen beiden de doelman.

De thuisploeg voerde de druk op en W-B probeerde het op de tegenaanval. Na een snelle uitbraak vond Oumarou de vrijstaande Maman, die gleed net weg en zo zag geel-blauw een prima mogelijkheid aan zich voorbij gaan. Toen Siebe Blondelle na een haakfout op Junior Malanda door scheidsrechter Bourdouxhe naar de kleedkamer werd verwezen, zag het er plots heel wat slechter uit voor W-B. Habib Habibou zette de elfmeter in twee tijden om: 1-0.

Enkele minuten later leek de wedstrijd beslist toen Raphael Caceres met een hard schot uit scherpe hoek Zulte Waregem op 2-0 zette. Bob Peeters liet in het wedstrijdslot nog Robert Demjan opdraven. Even voordien maakte ook Karim Belhocine zijn wederoptreden na enkele weken blessureleed. De stand wijzigde niet meer, zo eindigde de partij op 2-0 in het voordeel van de thuisploeg, eveneens de score in de twee vorige onderlinge duels. Binnen twee weken speelt W-B opnieuw op verplaatsing, in de Ghelamco Arena van AA Gent.

 

Zulte Waregem: Bossut; De Fauw, Colpaert, D’Haene, Godeau (60′ Sylla); Kums, Malanda (82′ N’Diaye), Hazard (90+2′ Skulason), Conte; Caceres, Habibou

Waasland-Beveren: Coosemans; Vermeulen, Bojovic, Blondelle, D’Ulivo; Godemèche (50′ Maman), Henkens, Maric; Oumarou (80′ Demjan), Veselinovic, Trickovski (73′ Belhocine)

Doelpunten: 71′ Habibou (p), 78′ Caceres

Gele kaarten: 36′ Coosemans, 42′ Maric

Rode kaarten: 69′ Blondelle

Toeschouwers: 7.722

 

Tekst: Ward Callens – Foto: Jean Bonjean & Geert Franquet

Voorbeschouwing_

Op zaterdag 9 november kwam de spelersgroep bijeen op de Freethiel voor een laatste training voor de competitiewedstrijd bij Zulte Waregem. Rami Gershon en Christian Santos trainden beiden individueel en werden niet opgenomen in de wedstrijdkern.

Bob Peeters selecteerde voor zijn eerste wedstrijd als hoofdtrainer van Waasland-Beveren volgende spelers (in numerieke volgorde): Cale, Bojovic, Belhocine, Trickovski, Henkens, Veselinovic, Maric, Oumarou, Emond, Godemèche, Steppe, D’Ulivo, Lebbihi, Blondelle, Vermeulen, Sterckx, Coosemans, Demjan, Maman en Van Steelant.

Geblesseerd: Santos, Gershon

Geschorst: Sibum, Rowell

Niet geselecteerd: Chimezie Mbah, Van den Eynde, Luyckx

Na het vertrek van Michaël Clepkens werd beloftedoelman Brent Van Steelant voor het eerst geselecteerd. De match bij Zulte Waregem wordt een jubileum voor Bob Peeters. Het wordt zijn honderdste treffen in de Pro League als hoofdtrainer, zo berekende HLN.

 

Tekst: Ward Callens – Foto: Kevin Reyns

Fotos_