Cibel

Groep A. De Witte
Werkhuizenkaai 12-154
1000 Brussel +32 (0)2 242 62 00
www.cibel.be/

Het kwaliteitsmerk Cibel bestaat al enkele decennia en heeft in de loop der tijd een mooie reputatie opgebouwd. Cibel is een kwaliteitsmerk voor sinaasappelen, clementines en druiven. Enkel producten die voldoen aan hoge kwaliteitsnormen mogen verkocht worden onder het eigen merk Cibel. Sinds 2002 werd het Cibel-kwaliteitsmerk eigendom van Central Fruit (filiaal groep A. De Witte).

Om een bepaald volume van een specifieke kwaliteit te garanderen voor het kwaliteitsmerk Cibel, moet Central Fruit in samenwerking met V.Ros coöpereren met diverse producenten verspreid over verschillende productiegebieden in Spanje. Door evaluatie op regelmatige tijdstippen kan de producent perfect opgevolgd worden en zo nodig bijgestuurd worden.

Dankzij de jarenlange inspanningen tussen de importeur en de producent van Cibel-producten is een knowhow en flexibiliteit ontstaan. Enerzijds zijn de kwekers gefocust om hun eigen producten te verpakken met als basis een topkwaliteit te leveren onder het merk Cibel. Anderzijds ontstaat er een flexibiliteit door het samenwerken met verschillende producenten. Deze flexibiliteit maakt het mogelijk om de beste kwaliteit op de markt te brengen.

Om tegemoet te komen aan de toenemende vraag naar Cibel-kwaliteitsproducten is Central Fruit op zoek gegaan naar nieuwe productiepartners. Hiervoor zijn zij moeten uitwijken naar Zuid-Afrika waardoor onze Cibel-producten het hele jaar door verkrijgbaar zijn.