Go back

Supportersfederatie

Begin dit jaar is er een nieuwe Supportersfederatie opgericht door de verschillende supportersclubs van Waasland-Beveren. Bij de start waren maar liefst zes supportersclubs aanwezig. Ondertussen zijn er reeds tien clubs en de sfeergroep ‘Blok E’ die deel uitmaken van de federatie.

De supportersfederatie twijfelde niet lang om zich ook aan te sluiten bij het NSF (Nationale Supportersfederatie) en de SFP (Supportersfederatie Pro league). Heel belangrijk zijn hier de maximum prijzen die aangerekend worden voor bezoekende supporters, die momenteel maximum 20 € zijn. Alle clubs, behalve OHL, hebben dit charter getekend.

Wat is eigenlijk de bedoeling van de oprichting van de federatie?
Eerst en vooral willen we een communicatiekanaal zijn tussen de supporters (-clubs) en het bestuur. We kunnen jullie dan ook meedelen dat de verstandhouding tussen de federatie en het management enorm goed verloopt en onze vragen steeds worden ingewilligd door de club. Enkele voorbeelden hiervan: de verkoop van merchandising van blok_E, de drankprijzen (10+1), de vraag van vele supporters om toch wat meer de nadruk te leggen op het geel en blauw, in de eindronde vorig seizoen een financiële bijdrage te geven voor onze busverplaatsingen…
Daarnaast is de federatie er ook om de verdeling van de tickets voor uitwedstrijden vlot te laten verlopen. Zoals iedereen wel weet, zijn er sommige ploegen die niet veel kaarten ter beschikking stellen voor de bezoekers. Hierbij proberen we elke club minstens 1 bus te laten inleggen, waarna er gekeken wordt hoeveel bussen de clubs reeds ingelegd hebben. Aan de hand daarvan worden er meerdere kaarten ter beschikking gesteld.

 

Ook zullen we vanaf nu samen met de club tweemaal per jaar een supportersavond organiseren, waarvan de eerste zal doorgaan op 16 november 2012 om 19h30 in het Themacafé.

 

Naast al deze zaken staat volgende belangrijke taak voorop: samen met de clubs en hun supporters onze ploeg aanmoedigen met hart en ziel en hen laten voelen dat we als één blok achter hen staan. Samen kunnen we het behoud in eerste klasse verzekeren.

 

Hieronder nog enkele technische gegevens:
Onze federatie vergadert elke maand waarbij van elke club één of twee verantwoordelijken aanwezig zijn. Het bestuur is als volgt samengesteld:

Wim Van Goethem: secretaris – supportersvertegenwoordiger
Jonas Snoeck: penningmeester
Maggie Van Goey: voorzitter
Jan Verhofstadt: supportersvertegenwoordiger Regio St. Niklaas

Voor inlichtingen of vragen kan er steeds contact opgenomen worden met:

Wim Van Goethem
0478 471 783
Wim.van.goethem@ telenet.be

Supportersfederatie WB