Go back

Welkom Lierse

Zaterdag ontvangen we in ons Freethielstadion de Pallieters van Lierse. In hun derde opeenvolgende seizoen in eerste klasse proberen ze het beter te doen dan de twee vorige keren toen ze op een 14de en 12de plaats eindigden. Op dit moment staan ze op een twaalfde plaats met acht punten, dat zijn er drie meer dan ons eigen Waasland-Beveren.

 

Wat opvalt is dat Lierse al zes wedstrijden op rij niet verloren heeft. Alleen op de eerste speeldag gingen ze op het veld van Gent onderuit. Het werd toen 0-2. Maar de zes wedstrijden daarop behaalden ze vijf gelijke spelen (oa. tegen Standard, Genk en vorige week nog tegen Anderlecht) en wonnen ze eenmaal, dit op het veld van hekkensluiter Cercle Brugge. De jongens van trainer Chris Janssens zullen er zaterdag in Beveren dan ook alles aan willen doen om een zevende wedstrijd op rij niet te verliezen.

 

 

Bij Lierse vertrokken afgelopen maanden heel wat spelers. Minder bekende, maar ook bekende namen zoals Wesley Sonck, Joeri Dequevy, Gonzague Vandooren, Milos Maric, Kenny Thompson en Stein Huysegems. Maar de kern zoals die er nu staat mag absoluut gezien worden. In elke linie hebben ze een mix van talent en ervaring. In doel zien we Matz Sels al enkele weken goed keepen. Ook vorige week tegen Anderlecht hield hij paars-wit enkele keren van een doelpunt. In de verdediging herkennen we vooral Miguel Dachelet en Kris De Wree met daarvoor op het middenveld spelers als Benjamin Lambot, Soufiane Bidaoui, Thomas Wils en uiteraard ‘onze’ Rachid Bourabia die tijdens de zomer overkwam van Bergen. Voor doelpunten moeten Mohamed Elgabas en Dolly Menga zorgen. Vooral deze laatste is zich stilaan tot de revelatie van het seizoensbegin aan het opwerpen door zijn snelle acties op de rechterflank. Vorige week nog zette hij door zo’n snelle actie Deschacht en Gillet in de wind en kon hij zo makkelijk scoren.

 

 

De laatste seizoenen dat Beveren tegen Lierse speelde was in tweede klasse. In het laatste seizoen verloren we op het Lisp met maar liefst 6-0, dit na onder andere een strafschopdoelpunt van Jurgen Cavens. Enkele maanden later speelden we 0-0 gelijk op de Freethiel. De laatste overwinning van Beveren tegen Lierse dateert al van december 2007. Toen behaalden we in tweede klasse een 0-2 overwinning met doelpunten van Chakir Lmaknafi en Ibou.

 

 

Waasland-Beveren heeft ondanks het loodzware programma van de voorbije weken en de voorlaatste plaats nog steeds voeling met de middenmoot. Willen we niet verder wegzakken, moeten er zaterdag punten gepakt worden, liefst drie. Een overwinning zou ons niet alleen enkele plaatsen doen opschuiven en wat ademruimte geven, het zou ons vooral veel vertrouwen opleveren met het oog op de volgende wedstrijden die alvast op papier minder zwaar ogen dan de voorbije zeven weken.