Go back

Reacties Lierse – WB

We zakten deze morgen af naar de Freethiel en vroegen David Penneman en Bas Sibum naar de zwakke match van gisteren.

David Penneman: ‘Het  was absoluut niet goed. Voor een stuk onverklaarbaar, want we hadden een enorm goeie week achter de rug.  De trainingen waren heel goed verlopen. Iedereen wist perfect wat Lierse voorstelde en wat er van hen verwacht werd.  Zo’n prestatie is dan ook echt onaanvaardbaar. In het voetbal heb je mentaliteit nodig om de match in je voordeel te laten spelen. Die mentaliteit ontbrak gisteren volledig en zijn erop geklopt. Tijdens de rust heeft de trainer gezegd: “voetbal nu toch eens!” Dat lukte die eerst 20 minuten, maar dan kiezen we veel te veel voor die lange bal. Niet gemakkelijk voor onze spelers vooraan. We maken onze analyse en zetten opnieuw alles op alles voor de volgende thuismatch tegen Brugge. We mogen dit ook niet dramatiseren, maar verachten van iedereen wel een sportieve reactie. We moeten de volgende match laten zien wat we waard zijn.”

Bas Sibum: “Wat kunnen we erover zeggen. Het was een slechte prestatie van onze kant. We hebben weinig tot zelfs niks gecreëerd. Veel van onze jongens gaven niet thuis. We hebben de wedstrijd verloren op mentaliteit. Die zat absoluut niet goed. Het is geen drama dat we verliezen, maar dit mag niet op vlak van mentaliteit. Lierse was niet de betere ploeg op vlak van kwaliteit, maar wel op vlak van karakter.”