Go back

Eerste verlies voor beloften

Aan de sterke competitiestart van onze beloften (5 op 9) is vrijdagavond een onverwachts einde gekomen. Op Puyenbeke was Lierse na een matige wedstrijd met 0-1 te sterk voor Waasland-Beveren. Zowel bij de thuisploeg als de bezoekers tekenden een vijftal A-kernspelers present. Voor W-B waren dat Clepkens, Van den Eynde, Chimezie, Rowell en Godemèche.

Zonder doelgevaar te creëren had W-B in de beginfase een licht veldoverwicht, maar het liep even voorbij het kwartier tegen een achterstand op. Balverlies van Jonathan Rowell veroorzaakte een ondertalsituatie op bij de mannen van coach Tim Bavré en Clepkens was kansloos bij de inzet van de bezoekers: 0-1. Het enige wat W-B hier tegenover kon stellen waren enkele afstandstrappen van Rowell die echter de doelman van Lierse niet konden verontrusten zodat de 22 acteurs met een 0-1 tussenstand naar de thee mochten.

Waasland-Beveren begon iets gretiger aan het tweede bedrijf, maar in de zone van de waarheid viel er amper iets te beleven. Op het uur werd Rowell naar de kant gehaald omdat hij ook tot de selectie behoorde van de A-kern voor de verplaatsingswedstrijd bij Bergen op. Yannick Cathoir kwam hem vervangen. In de daaropvolgende tien minuten werden ook Nicolas Godemèche en Gilles Pringels naar de kant gehaald. Ruben Stuer en Yentl De Rongé waren hun respectievelijke vervangers. Eenzame spits Simon Spangenberg beleefde een lastige avond, zou in het wedstrijdslot nog wat meer assistentie krijgen van o.m. de doorgeschoven Sam Gijsbrechts, maar aan de 0-1 score zou uiteindelijk niets meer wijzigen.

De keeper van Lierse moest in het slot van de partij alert ingrijpen en dat deed ook Michaël Clepkens aan de overzijde op enkele gevaarlijke tegenprikken. Het was een mindere wedstrijd van onze belofteploeg en tevens de eerste seizoensnederlaag, maar volgende week vrijdag (20 september om 19u30) krijgen zij de kans om een en ander recht te zetten in de confrontatie bij Bergen. Nog meegeven dat Nicolas Godemèche niet onverdienstelijk speelde na zijn anderhalve maand inactiviteit; af en toe nog wat angst in zijn bewegingen na zijn blessure, maar een man met overzicht en leiderskwaliteiten. Hét lichtpuntje van de dag was Joell De Smet die centraal achterin wederom een sterke partij vertolkte.

Selectie Waasland-Beveren: Clepkens, Timothy Smet, Sam Gysbrechts, Joell De Smet, Nathan Volckerick, Godemèche, Chimezie, Rowell, Arne Van den Eynde, Gilles Pringels en Simon Spangenberg.
Bank: Ruben Stuer, Yentl de Rongé, Younes De Witte, Yannick Cathoir, Tom Vermeire, Brent Van Steenlant en Ines Vuran.

 

Tekst: Patrick Van Wesemael – Foto: Geert Franquet & Jean Bonjean