Go back

W-B lijdt nederlaag in Wase derby (0-2)

Het competitieduel tussen Waasland-Beveren en KSC Lokeren, de derby van het Waasland, heeft niet het gehoopte resultaat opgeleverd voor W-B. Het werd 0-2, na twee doelpunten van Hamdi Harbaoui in de eerste helft. Beide ploegen beëindigden de wedstrijd met tien spelers na uitsluitingen van beide aanvoerders.

Opvallende wijziging in de basiself van Glen De Boeck voor de Wase derby: voor het eerst in vijf wedstrijden koos de oefenmeester niet voor spitsenduo Oumarou-Veselinovic, maar voor Ivan Trickovski in steun van Aboubakar Oumarou. De Macedoniër nam zo de positie over van Dalibor Veselinovic. Ook op het middenveld werd wat geschoven: René Sterckx kreeg een basisplaats en mocht postvatten op rechts, Milos Maric stond iets hoger in de ruit dan voordien.

Geen sprake van een lange studieronde in deze derby, Hamdi Harbaoui tikte de bezoekers al na zeven minuten op voorsprong op aangeven van Hans Vanaken. Vlak voor het halfuur tekende de Tunesiër met zijn tweede van de avond voor de dubbele voorsprong, opnieuw een binnentikker na een splijtende combinatie van Lokeren in het strafschopgebied. W-B kon tussendoor dreigen via Ivan Trickovski, maar zijn schot was te centraal gericht.

Een zevental minuten voor de koffie moest de thuisploeg zonder zijn kapitein verder. Bas Sibum kreeg meteen rood na contact met Lokeren-verdediger Jérémy Taravel. Vlak daarvoor had de Nederlander al geel gekregen voor een opstootje met Koen Persoons, die ook geel kreeg. W-B verzaakte het vervolgens om nog voor de pauze een unieke kans op de aansluitingstreffer te benutten. Een elfmeter, na een foutieve ingreep van Alexander Scholz op Aboubakar Oumarou, werd door Trickovski over de dwarsligger getrapt. Zo stond het aan de rust 0-2.

In de tweede helft mocht Jonathan Rowell opdraven in de plaats van Maric. Colin Coosemans behoedde W-B voor een derde Lokerse treffer. De Pauw, oog in oog met de W-B-sluitpost, en Harbaoui, vanuit scherpe hoek, konden de doelman niet verschalken. Geel-blauw verzamelde in de tweede helft enkele kleine kansjes, vaak op stilstaande fases. De kopbal van Mijusko Bojovic, na een doorgekopte hoekschop, ontbrak aan kracht. Even later knikte diezelfde Bojovic een vrijschop over de dwarslat.

Lokeren maakte geen haast meer, tikte de bal rond en dreigde nog een paar keer op de tegenaanval. Na wegglijden van Nicolas Godemèche kwam Ayanda Patosi alleen voor Coosemans, maar opnieuw belette hij de bezoekers het scoren. In de slotfase werd Killian Overmeire met kort na mekaar twee gele kartons naar de kant gestuurd. W-B balde nog even de vuist en zorgde via Oumarou een tweetal keer voor gevaar, maar tot scoren kwam de thuisploeg niet meer.

Zo eindigde de Wase derby op een teleurstellende 0-2-nederlaag. Veel tijd om te bezinnen is er niet: op donderdag 31 oktober (aftrap: 20u30) wacht de lastige verplaatsing naar Standard Luik, op zondag 3 november (aftrap: 20u30) ontvangt Waasland-Beveren Cercle Brugge op de Freethiel.

 

Waasland-Beveren: Coosemans; D’Ulivo, Bojovic, Sibum (k), Blondelle; Maric (46′ Rowell), Godemèche, Henkens (89′ Emond), Sterckx; Oumarou, Trickovski (71′ Lebbihi)

KSC Lokeren: Copa; Odoi, Scholz, Taravel, Galitsios; Overmeire (k), Persoons, Vanaken (66′ Leko), De pauw (83′ Dutra); Patosi (90+1′ Corryn), Harbaoui

Gele kaarten: 37′ Sibum, 37′ Persoons, 42′ Taravel, 76′ Henkens, 84′ Overmeire, 87′ Overmeire

Rode kaarten: 38′ Sibum, 87′ Overmeire (2x geel)

Doelpunten: 7′ Harbaoui 0-1, 28′ Harbaoui 0-2

 

Tekst: Ward Callens – Foto: Jean Bonjean & Geert Franquet