Go back

Bob Peeters: “Dit geeft ons een boost”

Bob Peeters was vanzelfsprekend erg tevreden na de 3-1-zege tegen K. Lierse SK, maar hij zag ook dat Waasland-Beveren het niet altijd even makkelijk had tegen de Pallieters. “In de laatste tien minuten van de eerste helft hadden we wat problemen met het middenveld van Lierse”, vertelt Peeters. “Zo liep Hossam Ghaly erg goed tussen de lijnen en waren we kwetsbaar op de flanken, waar hun buitenspelers voor problemen zorgden.”

“We hebben tijdens de rust gereageerd en zeiden het blok hoog te houden. Maar we kwamen slecht uit de kleedkamer, de manier waarop we dat doelpunt weggaven is een beetje inherent voor de situatie waarin we ons bevinden. We waren na de tegentreffer vijftien minuten de kluts kwijt.”

“Omdat we deze wedstrijd echt moesten winnen hebben we dan beslist om met twee spitsen te gaan spelen”, vervolgt Peeters zijn analyse. “De kwaliteit van de bank bepaalt je sterkte, wordt wel eens gezegd. Wel, onze invallers hebben vandaag mee de wedstrijd beslist. Robert Demjan en Bas Sibum zijn erg goed ingevallen.”

“We zien steeds meer een team. De ontlading na de match was erg groot en je zag echt wel een team dat voor elkaar door het vuur wil gaan. Een groep die hard knokt wil daar ook voor beloond worden. Ik ben erg blij voor de groep en voor de supporters. Dit geeft ons een boost”, besluit een tevreden Bob Peeters.

 

Tekst: Ward Callens – Foto: Jean Bonjean & Geert Franquet