Go back

Waasland-Beveren – K. Lierse SK: selectie & voorbeschouwing

Speeldag 20 plaatst Waasland-Beveren tegenover K. Lierse SK. De wedstrijd wordt zaterdagavond 21 december om 20u00 afgetrapt in het Freethielstadion. Het is meteen het laatste thuisduel voor W-B in 2013. Nadien volgt voor de winterstop nog één competitiewedstrijd, op tweede kerstdag bij Club Brugge.

Vrijdagochtend werd een laatste keer getraind voor het treffen met Lierse. René Sterckx en Christian Santos kregen verzorging. Aboubakar Oumarou is intussen vertrokken naar Kameroen. Fayçal Lebbihi trainde al grotendeels mee met de groep, maar een selectie kwam voor hem nog te vroeg. Ook Jorn Vermeulen moet afhaken met hinder aan de hamstrings.

Nicolas Godemèche slikte tegen KV Mechelen zijn vijfde gele karton en moet zaterdag geschorst toekijken. Renaud Emond behoort voor het eerst sinds zes wedstrijden wel weer tot de wedstrijdkern.

Bob Peeters rekent op volgende negentien spelers voor de partij tegen Lierse (in numerieke volgorde): Cale, Doumbia, Bojovic, Belhocine, Trickovski, Henkens, Veselinovic, Maric, Sibum, Emond, Steppe, D’Ulivo, Blondelle, Coosemans, Van den Eynde, Luyckx, Demjan, Maman en Van Steelant.

Geblesseerd: Santos, Oumarou, Rowell, Lebbihi, Vermeulen, Sterckx, Gershon

Geschorst: Godemèche

In aflevering 21 van W-Btv blikt Mijusko Bojovic kort vooruit op de wedstrijd tegen Lierse, dat met zeventien punten uit negentien duels op een voorlopige twaalfde plaats in de stand staat. Bekijk hieronder de volledige aflevering van W-Btv.

 

Tekst: Ward Callens – Foto: Geert Franquet & Jean Bonjean