Go back

Beloften nemen volle buit mee uit Luik: 2-3!

De belofteploeg van Waasland-Beveren heeft maandagavond zijn eerste wedstrijd in de A-poule gewonnen. W-B versloeg in de Académie Robert Louis-Dreyfus thuisploeg Standard Luik met 2-3 na …

Het seizoen van de W-B-beloften kon al niet meer stuk nadat zij zich voor Nieuwjaar hadden geplaatst voor de A-reeks, de poule met de beste acht belofteteams. Onder het motto ‘elk puntje is een mooie bonus’ trokken trainer Tim Bavré en zijn jongens naar Luik om Standard, dat de voorcompetitie als leider afsloot, partij te geven. Bij Waasland-Beveren waren doelman Brent  Van Steelant en Niels De Pauw de enige volwaardige beloftespelers die aan de aftrap verschenen. Verder heel wat A-kernspelers tussen de lijnen met als voornaamste doel wedstrijdritme opdoen. Standard liet met Carcela, Bulot, François, Marquet en doelman Hubert eveneens een handvol spelers uit de A-kern opdraven.

Waasland-Beveren kwam al vroeg op voorsprong in Luik. Via Hanan Maman en Fayçal Lebbihi kwam de bal bij Renaud Emond, die de 0-1 in doel tikte. Tien minuten later was datzelfde drietal opnieuw gevaarlijk, maar verhinderde doelman-Hubert Lebbihi het scoren. Geen tweede doelpunt voor W-B en aan de overzijde werd door Mbombo wel gescoord. Zo stonden de bordjes na een halfuur spelen weer in evenwicht. Toch was het W-B dat met een knappe voorsprong de rust in mocht. Een sterke Lebbihi bracht Emond opnieuw in stelling en de aanvaller kopte zijn tweede doelpunt van de avond tegen de touwen: 1-2.

Na de pauze waren de kansen langs beide kanten schaars. Twintig minuten voor tijd kwam de thuisploeg opnieuw langszij via een vrijschop van Beltrame. Afwerker van dienst was Vandenackerveken. Kort voor het einde ontfutselde invaller Simon Spangenberg het leer van de Luikse doelman in de buurt van de cornervlag. De spits legde terug tot bij Lebbihi, die met een prachtige stifter de 2-3-eindstand vastlegde. Een bekroning voor de sterke wedstrijd van de flankspeler, met twee assists en een doelpunt had hij een belangrijk aandeel in de mooie zege bij Standard.

Op maandag 27 januari (aftrap: 19u30) komt KAA Gent de W-B-beloften partij geven in het Puyenbekestadion. De  Gentenaren versloegen in hun eerste wedstrijd in de A-poule KRC Genk met 3-0.

 

Waasland-Beveren: Brent Van Steenlant; Vermeulen, Gershon, Doumbia, Niels De Pauw; Luyckx, Blondelle, Maman, Van Den Eynde; Emond (54′ Spangenberg), Lebbihi

 

Tekst: Patrick Van Wesemael & Ward Callens – Foto: Geert Franquet & Jean Bonjean