Go back

Waasland-Beveren versterkt zich met Reuben Gabriel

Waasland-Beveren heeft zijn spelerskern versterkt met Reuben Gabriel. De 23-jarige middenvelder (25/09/1990) tekende op de Freethiel een contract voor anderhalf seizoen. De Nigeriaan komt transfervrij naar Waasland-Beveren, nadat hij begin januari 2014 zijn contract beëindigde bij de Schotse eersteklasser Kilmarnock FC.

Gabriel is een box-to-box middenvelder die opvalt door zijn rijzige gestalte (1m89). Hij begon zijn voetbalcarrière in zijn geboortestad, bij Kaduna United. In eigen land verdedigde de middenvelder vervolgens de kleuren van Enyimba FC en Kano Pillars, waarmee hij de landstitel pakte. In oktober 2012 werd hij verkozen tot beste speler van de Nigeriaanse competitie. Vorig jaar trok Gabriel naar het Schotse Kilmarnock FC. Op 2 januari 2014 kwamen speler en club overeen hun contract vroegtijdig te beëindigen.

Reuben Gabriel maakt deel uit van de nationale ploeg van Nigeria, waarmee hij zich kwalificeerde voor het WK 2014 in Brazilië. Hij verzamelde tot dusver tien interlands met Nigeria en kwam daarin één keer tot scoren, in de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Malawi (1-1). In het voorjaar van 2013 behoorde Gabriel tevens tot de Nigeriaanse selectie tijdens de Africa Cup of Nations, het toernooi dat Nigeria uiteindelijk won.

Bestuur, management en medewerkers van Waasland-Beveren heten Ruben Gabriel van harte welkom op de Freethiel en wensen hem veel succes bij de club. Gabriel krijgt bij Waasland-Beveren het rugnummer 20.

20140123_152211kl

 

 

Tekst & Foto’s: Ward Callens