Go back

Bob Peeters: “Vrede nemen met het gelijkspel”

“We wisten dat we een moeilijke wedstrijd tegemoet gingen”, opende Bob Peeters de persbabbel na Cercle Brugge – Waasland-Beveren (0-0). “We begonnen vrij goed met de nodige druk en enkele kleine kansjes, onder andere uit corners. Maar dan gaven we geleidelijk de wedstrijd uit handen.”

“Vooral in het middenveld moesten wij het initiatief aan de tegenstander laten, dat lag ook aan het feit dat wij snel twee gele kaarten slikten. Ook hadden we problemen met hun verre inworpen, met name aan de kant van Hans Cornelis, en hun hoekschoppen.”

Tegen KV Kortrijk slikte Mijusko Bojovic kort na de pauze een tweede gele kaart. Dat scenario wilde Bob Peeters vermijden. “Tijdens de rust wisselden we Bas Sibum voor Nicolas Godemèche. Dat waren we vorig weekend ook van plan met Bojovic, maar deden het uiteindelijk niet. Die fout wilden we niet meer maken”, aldus Peeters.

“We kwamen goed uit de kleedkamer voor de tweede helft, met de nodige dreiging”, vervolgde de oefenmeester. “Met Aboubakar Oumarou probeerden we nog druk te zetten op de achterste linie van Cercle Brugge. Hij forceerde in z’n eentje nog enkele kleine mogelijkheden. Uiteindelijk neem je dan vrede met een gelijkspel, te meer omdat enkele jongens niet op hun niveau voetbalden tegen een goed voetballend Cercle Brugge met een zeer goede Michael Uchebo.”

“Ik had overigens niet gezien dat hij de bal in de slotseconden met de hand in doel werkte. Ik ben al bij al blij met dit punt omdat er niet meer in zat”, besloot Bob Peeters.

 

Tekst: Ward Callens – Foto: Geert Franquet & Jean Bonjean