Go back

W-B pakt driepunter tegen OHL en wipt naar plaats veertien

Waasland-Beveren heeft zaterdagavond gedaan wat het moest tegen Oud-Heverlee Leuven: de drie punten op de Freethiel houden. Beide doelmannen zorgden ervoor dat het lange tijd 0-0 bleef, maar uiteindelijk brak Aboubakar Oumarou dan toch de ban met zijn eerste competitietreffer voor W-B. In de stand wipt W-B over OHL naar de veertiende plaats.

Voor de uiterst belangrijke confrontatie met Oud-Heverlee Leuven, kon Bob Peeters weer beroep doen op Mijusko Bojovic, die terugkeerde uit schorsing. De verdediger begon op de bank, net als Bas Sibum, die met vier gele kaarten achter zijn naam schorsingsgevaar liep. Voorts kon Peeters rekenen op dezelfde spelers die bij Cercle Brugge een punt pakten, op Fayçal Lebbihi na, die met een dubbele beenbreuk lange tijd out is. Aboubakar Oumarou, vorig weekend nog invaller in Brugge, stond voor het eerst sinds eind november weer in de basis bij W-B. Ook Siebe Blondelle maakte weer deel uit van de basiself tegen OHL. Dat was voor hem geleden van het duel met Lierse eind december.

Een langgerekte openingsfase werd gekenmerkt door veel middenveldspel en nervositeit, met twee ploegen die vrij behouden aan de aftrap verschenen. De eerste grote kans kans in de partij kwam er op naam van Ivan Trickovski, die met een knal de reflexen van Logan Bailly testte. Een tegenaanval met Aboubakar Oumarou en Dalibor Veselinovic werd kort daarop iets te slordig uitgespeeld om voor gevaar te zorgen. Aan de overkant was Mohamed Messoudi dicht bij een doelpunt, maar hij mikte het leer naast. Robin Henkens probeerde het net voor de pauze met een plaatsbal. Opnieuw reageerde Bailly attent. Zo stond het halfweg nog 0-0.

Waasland-Beveren ging na de pauze op zijn elan verder en het was andermaal Trickovski die de Leuvense kooi onder vuur nam. Maar opnieuw belette Logan Bailly de Macedoniër het scoren met een prima parade. OH Leuven reageerde met een laag schot van Bjorn Ruytinx, die beantwoord werd met een knappe reflex van Colin Coosemans. Beide doelmannen hadden zo een belangrijk aandeel in de scoreloze tussenstand. De twee ploegen hielden elkaar in balans in dit evenwichtige duel. Dat bleef ook zo toen Robert Demjan Henkens kwam aflossen. Kansen vielen er te noteren langs beide kanten. Voor de bezoekers konden Messoudi en Lukas Van Eenoo hun pogingen niet kadreren.

Bailly had met een kwartier op de klok een ultieme reflex in huis op de kopbal van Oumarou. Seconden later was de Leuvense goalie wel geklopt toen opnieuw Aboubakar Oumarou in de rug van Kenny Thompson het leer in doel kon koppen: 1-0! Veel tijd restte er niet meer voor OHL, maar toch bleef het spannend tot het einde. In blessuretijd knalde Van Eenoo nog een vrijschop op Coosemans. Verder kwam Leuven niet meer, het bleef 1-0. Dankzij die felbevochten, maar verdiende zege wipt Waasland-Beveren over OHL naar de veertiende plaats in het klassement.

 

Waasland-Beveren: Coosemans; D’Ulivo, Belhocine (k), Gershon, Cale; Trickovski (90+4′ Bojovic), Gabriel (60′ Sibum), Blondelle, Henkens (66′ Demjan); Oumarou, Veselinovic

Oud-Heverlee Leuven: Bailly; Bandalosvski, Reynaud, Raymaekers, Thompson; Van Goethem, Van Eenoo, Messoudi (74′ Ngolok); Karuru, Ruytinx, Ibou (61′ Croux)

Gele kaarten: 71′ Messoudi

Doelpunten: 78′ Oumarou 1-0

Toeschouwers: 6.218

Scheidsrechter: Serge Gumienny

 

Tekst: Ward Callens – Foto: Geert Franquet & Jean Bonjean