Go back

Bob Peeters: “Dankbaar voor begrip van de supporters”

“Dit was de eerste thuisnederlaag sinds ik hier ben”, opende Bob Peeters de persbabbel na afloop van de wedstrijd tegen KAA Gent. “Je voelt dat de scherpte weg is. Dat is geen schande na vijf maanden te hebben gevochten om ons te handhaven. Na de 0-3 merkte je dat de spelers nog probeerden iets terug te doen, maar dat ze het in hun hoofd niet meer 100% konden opbrengen.”

“Je voelde dat het op was,” vervolgde de coach. “Dat is ook geen schande. Waar ik nog het meest tevreden over ben is dat de supporters dat begrijpen. Meestal wordt je bij een 1-4-achterstand van het veld gefloten, nu begonnen ze te zingen. De supporters begrijpen ook wel dat we van heel ver zijn gekomen. Ik wil de supporters hierbij dan ook heel hard bedanken om mijn team, dat het op dit moment mentaal moeilijk heeft, niet in de steek te laten. Dat wil toch wel wat zeggen.”

Er resten Waasland-Beveren nog twee duels in Play-Off II. Wat is daarin nog mogelijk? “We willen nog het beste maken van de laatste twee wedstrijden”, meent Peeters. “Maar je merkt aan alles dat de jongens nood hebben aan mentale en fysieke rust. We hebben de citroen heel hard uitgeperst en proberen er nog een paar druppels uit te krijgen.”

 

 

Tekst: Ward Callens – Foto: Geert Franquet & Jean Bonjean