Go back

Vermeulen doet er een jaartje bij, De Maesschalck blijft op post

Waasland-Beveren wil duidelijkheid scheppen over de functie van sportief directeur. Het moge duidelijk zijn dat binnen de nieuwe structuur in de eerste plaats gezocht wordt naar een sportief directeur die zich voltijds ten dienste van de club kan stellen. Dat is om diverse redenen op zeer korte termijn moeilijk haalbaar. Vandaar dat Danny De Maesschalck die functie het komende seizoen naar ieders tevredenheid zal invullen. Dat geeft de club ook de nodige tijd om een grondige evaluatie te maken van de diverse kandidaten voor de positie, waaronder Danny De Maesschalck.

Daarnaast hebben Waasland-Beveren en Jorn Vermeulen een mondeling akkoord voor een contractverlenging van één jaar. De rechtsback maakt dus ook komend seizoen deel uit van de A-kern van Waasland-Beveren. De onderhandelingen met centrale verdediger Karim Belhocine over een nieuwe verbintenis lopen nog.

Verder bereikte de club een overeenkomst met de beloftevolle centrale verdediger Thomas Michot, die het voorbije seizoen uitkwam voor de U19. De 17-jarige Michot had aanbiedingen van andere eersteklassers, maar besloot op de Freethiel te blijven. Waasland-Beveren hecht belang aan zijn jeugdwerking en wil beloftevolle jongeren alle kansen geven zich te ontplooien binnen de club. Michot zal het komende jaar initieel voor de beloften uitkomen en zal vervolgens geëvalueerd worden.

 

 

Tekst: Ward Callens – Foto: Geert Franquet & Jean Bonjean