Go back

Mondeling akkoord met verdediger David Addy

Tekst: Ward Callens - Foto: José Coelho/Lusa

Waasland-Beveren heeft een mondeling akkoord met David Addy (21-02-1990). Er ligt op de Freethiel een contract van 2 seizoenen met optie op een derde klaar voor de linksachter uit Ghana. Vandaag en morgen legt Addy eerst nog medische en fysieke tests af.

Addy begon zijn voetbalcarrière in eigen land bij SC Adelaide. Via International Allies en All Stars FC kwam hij op 18-jarige leeftijd in Europa terecht, bij de Deense club Randers FC. Hij bleef er 2 seizoenen, waarna hij in 2010 werd overgenomen door FC Porto. De Portugese topclub leende Addy uit aan Académica Coimbra en het Griekse Panetolikos. Vervolgens trok hij naar Vitória Guimarães. Met die club won hij in het seizoen 2012-2013 de Portugese beker en trad hij het jaar daarop -in het voorbije voetbalseizoen- aan in de Europa League. 

David Addy heeft in zijn nog jonge carrière al een twintigtal caps achter zijn naam staan. Hij viel echter naast de selectie voor het WK in Brazilië. In 2009 werd Addy met Ghana wereldkampioen op het WK -20 in Egypte. Addy was er één van de uitblinkers van het toernooi.