Go back

W-B houdt FC Dnipro Dnipropetrovsk op een gelijkspel

Waasland-Beveren speelde vandaag in Venlo een extra oefenduel achter gesloten deuren tegen de Oekraïense nummer 2 van de voorbije competitie, FC Dnipro Dnipropetrovsk. Beide ploegen hielden elkaar na negentig speelminuten in evenwicht: de partij eindigde op 1-1.

FC Dnipro kwam al vroeg in de wedstrijd op voorsprong via de Kroaat Nikola Kalinic. Even later behoede Kenny Steppe Waasland-Beveren voor een dubbele achterstand door een strafschop van de Oekraïners te pareren. Na twintig minuten zette -alweer- Renaud Emond de bordjes in evenwicht met een kopbaldoelpunt op aangeven van Jorn Vermeulen. In de tweede helft kregen beide ploegen nog enkele prima doelkansen, maar er werd niet meer gescoord. De wedstrijd eindigde op een 1-1-gelijkspel.

 

Opstelling Waasland-Beveren: Steppe; Bojovic, Blondelle, Corstjens (60′ De Pauw); Vermeulen, Hubert, Maric, Cale (46′ Deflem); Henkens (75′ M’Sila), Emond, Luyckx (85′ Kabongo)

 

Tekst: Ward Callens – Foto: Geert Franquet & Jean Bonjean