Go back

Addy dient klacht in wegens racisme, onderzoek KBVB loopt

Tekst: Ward Callens - Foto: Jean Bonjean & Geert Franquet

Zoals de Koninklijke Belgische Voetbalbond eerder op de dag liet weten in een persmededeling, buigt de Onderzoekscommissie zich momenteel over de zaak Addy-Van Damme. David Addy vertelde zijn versie van de feiten tegenover de commissie, namelijk dat de fysieke uithaal op Joachim Van Damme een reactie was op racistische aantijgingen van de KV Mechelen-speler op het moment dat hij voorover buigt over Addy, zoals ook eerder door ons werd gecommuniceerd. David Addy erkent dat zijn reactie niet thuis hoort op een voetbalveld en verontschuldigde zich reeds ten opzichte van zijn trainers, medespelers en supporters. Hij neemt de volledige verantwoordelijkheid van zijn actie. Dinsdagmiddag zal Addy voor het Bondsparket verschijnen in bijzijn van clubadvocaat Tom Rombouts. Maandagochtend legde de Ghanees reeds officieel klacht neer tegen Joachim Van Damme bij de bevoegde instanties.

Het clubbestuur van Waasland-Beveren wil nogmaals benadrukken dat het de reactie van David Addy afkeurt, maar staat ook nog steeds ten volle achter zijn versie. Wij zijn van mening dat racisme en discriminatie, onder welke vorm dan ook, niet thuishoren in het voetbal. Daarom ook dat de club een schriftelijke klacht zal indienen bij de KBVB en het Interfederaal Centrum voor Gelijke Kansen en Bestrijding van Discriminatie en Racisme. De drijfveer hiervoor is de idee dat racistische uitlatingen geweerd dienen te worden van alle voetbalvelden. Verder zal de club zich onthouden van alle commentaar, teneinde de integriteit van het lopende dossier te vrijwaren.