Go back

Beloften boeken opnieuw ruime uitzege

Tekst: Patrick Van Wesemael & Ward Callens - Foto: Kevin Reyns

De beloften van Waasland-Beveren boekten maandagavond een deugddoende zege in de uitwedstrijd tegen Kortrijk. De mannen van Tim Bavré wonnen met 0-3 en staken zo een opvolger op zak voor de 0-4-overwinning in Oostende een drietal weken eerder.

De wedstrijd vond plaats op het terrein van Ingelmunster, en in vergelijking met voorgaande wedstrijden van de beloften, stonden er ditmaal zowel bij KV Kortrijk als W-B relatief weinig A-kernspelers op het veld. Bij Kortrijk stond o.a. Brecht Capon tussen de lijnen, terwijl Tim Bavré kon beschikken over Niels De Pauw, Arne Van den Eynde, Zakaria M’Sila en Arthur Irawan. De eerste helft verliep evenwichtig met wisselende kansen, maar het was W-B dat al in de elfde minuut doeltreffend was: een hoekschop van Arne Van den Eynde werd staalhard binnen gekopt door Niels De Pauw.

Nog voor het halfuur verdubbelde geel-blauw zijn voorsprong. Opnieuw stond Van den Eynde aan de basis van de actie. De middenvelder bracht Enes Vuran in stelling die na prima wegdraaien staalhard tegen de dwarsligger trapte, maar de goed gevolgde Gyamfi Kyeremeh was met het hoofd succesvol in de rebound. W-B kwam wel nog goed weg kort voor rust toen de thuisploeg een elfmeter niet kon verzilveren. De penalty werd over de kooi van Hanselaer getrapt. In het ultieme slot van de eerste helft moest de thuisploeg terecht met z’n tienen verder na een zware overtreding -met de voet op de borst van Thomas Michot.

De tweede helft was er eentje om snel te vergeten. De laatste twijfels over een tweede driepunter in de competitie werden een kwartiertje voor affluiten weggenomen. Ditmaal stond Van den Eynde aan de basis én het einde van de actie: Van den Eynde opende prima op Kevin Hebbelinck, die de achterlijn haalde en knap terug legde op de Melselenaar. De afwerking was mooi en beheerst, 0-3 en wedstrijd gespeeld. Door deze tweede uitzege komt W-B in de rangschikking met 6 punten naast Kortrijk. Op maandag 29 september om 19.30 u. wordt in Puyenbeke Westerlo partij gegeven.

 

Waasland-Beveren: Nicola Hanselaer; Artur Irawan (75′ Brian Oppong), Wouter Van Moer, Niels De Pauw (60′ Niels Loriers), Thomas Michot; Zacharia M.sila, Tom Vermeire (80′ Bert Sebrechts), Arne Van den Eynde; Josué Kabongo, Gyamfi Kyeremeh (60′ Kevin Hebbelinck), Enes Vuran

Doelpunten: 11′ De Pauw 0-1, 25′ Kyeremeh 0-2, 77′ Van den Eynde