Go back

Beloften thuis kopje onder tegen Westerlo (1-3)

Tekst: Ward Callens - Foto: Kevin Reyns

De beloften van Waasland-Beveren hebben geen vervolg kunnen breien aan hun uitoverwinning bij KV Kortrijk van vorige week. Het ging maandagavond in eigen huis met 1-3 onderuit tegen KVC Westerlo. 

De jongens van Tim Bavré, aangesterkt met een zevental spelers uit de A-kern, begonnen niet slecht aan de partij. Waasland-Beveren bracht aanvallend voetbal op de mat, wat resulteerde in een tweetal prima kansen voor Ante Vukusic: eerst trof de Kroaat het doelhout, zijn tweede poging ging voorlangs. Na 20 minuten slikte W-B ietwat tegen de gang van het spel een tegentreffer. Het was Benneth Vaelen die aan de tweede paal een flankvoorzet kon afwerken.

De thuisploeg leek van slag, want kreeg daarna niet veel meer klaar in de eerste periode. Enkel Kevin Hebbelinck trof vanuit een scherpe hoek nog hard het zijnet. Aan de overzijde hield doelman Benny Rogiest zijn team recht door knap een elfmeter van Giovanni Van Den Broeck te stoppen. Zo stond het halfweg 0-1 in het Puyenbekestadion.

Na de pauze zorgde Gyamfi Kyeremeh voor het eerste gevaar: de flankaanvaller dribbelde zich met een mooie solo in de Westelse gevarenzone, waar het leer in hoekschop werd gewerkt. Op het uur verdedigde W-B iets te laks op Westerlo-middenvelder Jens Cools, die veel tijd kreeg om aan te leggen en de bal proper in het hoekje deponeerde: 0-2. Plots ging het snel, want een minuutje later kon geel-blauw de aansluitingstreffer maken. De ingevallen Enes Vuran zette voor tot bij Ante Vukusic, die met een afgeweken bal de score op 1-2 bracht.

Kantelen deed de wedstrijd echter niet, nauwelijks enkele minuten later besliste Westerlo de wedstrijd via een ingestudeerde vrije trap. Cools werd helemaal alleen gelaten en trapte de bal beheerst langs doelman Rogiest in de verste hoek. W-B drong nog aan, maar het waren de bezoekers die op de counter nog het gevaarlijkst waren. In de slotfase pakte Rogiest nog uit met een paar knappe saves, onder meer op pogingen van Van Den Broeck en Kevin Vandenbergh. Het bleef 1-3, Waasland-Beveren kon nog niet winnen in Puyenbeke. Komende maandag trekken de Jonge Leeuwen naar Anderlecht.

 

Waasland-Beveren: Rogiest; Irawan (46′ Vuran), Van Moer (66′ Loriers), De Pauw, Cale; Vermeire (k), M’Sila (40′ Sebrechts), Van den Eynde; Hebbelinck (70′ Van Remoortere), Vukusic, Kyeremeh

KVC Westerlo: Gielen; Claes, Van Mierlo, Ruyssen, Jaeken (40′ Van Den Broeck); Cools (75′ Cino), Verschueren, Marchandise (73′ Robin), Vaelen; Unal (55′ Jansen), Vandenbergh

Doelpunten: 21′ Vaelen 0-1, 60′ Cools 0-2, 61′ Vukusic 1-2, 64′ Cools 1-3

Gele kaarten: 90′ Vukusic