Go back

Bloed geven doet leven!

Pro League+ en Rode Kruis samen op zoek naar bloeddonoren

Het komende weekend zullen de Pro League en haar zestien clubs samen met het Rode Kruis een oproep lanceren bij de voetbalfans om zich te registreren als bloeddonors.

 

Kader

Deze nationale stadionactie van Pro League+ , de sociale werking van de Pro League en het Rode Kruis, kadert in de nationale campagne “Bloed geven doet leven”/”Voetbalclub met een hart” die aandacht vraagt voor de nood aan bloeddonatie.

Dagelijks hebben honderden mensen bloed nodig, na een ongeval, een bevalling of een operatie. Aangezien de wedstrijden uit de Jupiler Pro League wekelijks tienduizenden fans samenbrengen in de stadions en honderdduizenden fans aan de buis kluisteren, besloten de Pro League, haar clubs en het Rode Kruis om de krachten te bundelen om zo veel mogelijk voetbalfans op te roepen bloeddonor te worden.

 

Wat zal er speeldag 7 concreet gebeuren?

Voor elke wedstrijd zullen vrijwilligers rond de stadions de fans aanspreken en hun aansporen om zich te registreren als bloeddonor. Daarnaast zullen de spelers bij het betreden van het veld vergezeld zijn van jeugdspelers in shirts met de oproep “Bloed geven doet leven” en zullen ook de televisiekijkende fans opgeroepen worden om bloeddonor te worden.