Go back

David Addy geschorst voor 4 speeldagen, waarvan 2 met uitstel

Foto: Jean Bonjean & Geert Franquet

De Geschillencommissie van de Koninklijke Belgische Voetbalbond heeft David Addy een schorsing van 2 speeldagen effectief én 2 speeldagen met uitstel opgelegd alsook een geldboete. Dat deed de commissie nadat het alle partijen vanmiddag had gehoord tijdens een zitting in het bondsgebouw. David Addy kreeg zaterdag rood in de wedstrijd bij KV Mechelen nadat hij fysiek reageerde op naar eigen zeggen racistische uitlatingen van KVM-speler Joachim Van Damme. De onderzoekscommissie achtte racisme echter niet bewezen omdat de scheidsrechters niets gehoord hadden en de beelden geen uitsluitsel boden.

Waasland-Beveren zal zich neerleggen bij de uitspraak van de Geschillencommissie en tekent geen beroep aan. Wij begrijpen dat de reactie van Addy niet thuishoort op een voetbalveld. Wij willen echter nogmaals benadrukken dat ook de aanleiding van Addy’s reactie -zoals die werd beschreven door de speler zelf- verwerpelijk is en dat racisme in het voetbal niet getolereerd mag worden.

Door zijn schorsing, mist Addy de wedstrijden van W-B tegen Cercle Brugge (zaterdag 4 oktober) en KV Kortrijk (zaterdag 18 oktober).