Go back

Finale Open Stadion Cup woensdag 3 september op de Freethiel

Tekst: Ward Callens - Foto: Valy Van de Merlen

Op woensdag 3 september wordt het finaletoernooi van de Open Stadion Cup Beveren gespeeld op het A-veld in het Freethielstadion. Het eerste wedstrijdje wordt afgetrapt om 14.00 u. in het bijzijn van enkele spelers van Waasland-Beveren.

Het is de eerste maal dat de Open Stadion Cup in Beveren wordt georganiseerd, dit in samenwerking met de gemeente Beveren. De voorbije weken werd langs gegaan in de verschillende deelgemeenten van Beveren om er de kinderen in hun vertrouwde buurt een gratis, leuk, gestructureerd voetbaltoernooi aan te bieden waarin fair-play steeds centraal staat. Het slottoernooi wordt woensdag afgewerkt in het Freethielstadion. Voetbal wordt gebruikt als hefboom om jongeren met verschillende culturele achtergronden te betrekken in een positieve dynamiek.

Al enkele jaren loopt het project ook in Sint-Niklaas. In samenwerking met het Sint-Niklase stadsbestuur wordt de Open Stadion Cup er gespeeld in de verschillende stadswijken. Het finaletoernooi in Sint-Niklaas vindt steevast plaats in het Puyenbekestadion, dit jaar op  1 oktober.

Het finaletoernooi op de Freethiel wordt woensdag afgetrapt om 14.00 u. door enkele spelers van de A-kern van Waasland-Beveren. De prijsuitreiking na afloop van het toernooi is voorzien om 16.30 u. Alle deelnemers krijgen leuke prijzen mee naar huis. Die zullen worden uitgereikt door Schepen van Sociale Zaken Ingeborg De Meulemeester en Schepen van Sport, Onderwijs en Kinderopvang Katrien Claus. Ook Peter Van De Putte, directeur van Maatschappij Linkerscheldeoever, de vaste partner van W-B Community, is aanwezig om de deelnemers toe te juichen.

Deelname aan de Open Stadion Cup is overigens gratis! Elk kind tussen 10 en 18 jaar is welkom. Inschrijven kan ter plaatse vanaf 13.00 u.! Daarna worden ploegjes gevormd van 5 spelers.