Go back

Finaletoernooi Open Stadion Cup gespeeld in het Freethielstadion

Tekst: Ward Callens & Valy Van de Merlen - Foto: Kevin Reyns

De voorbije weken trok onze community cel door de verschillende deelgemeenten van Beveren om er voetbaltoernooitjes voor kinderen te organiseren. Het hoogtepunt van dit project, de Open Stadion Cup, was het finaletoernooi in het Freethielstadion dat op woensdagnamiddag 3 september werd gespeeld onder een heerlijk nazomerzonnetje.

De aftrap van de finaledag werd gegeven door 2 van onze spelers uit de A-kern, Robin Henkens en David Hubert, en onze mascotte Freethy De Leeuw. Een veertigtal spelertjes tekenden present. Zij werden ingedeeld in 7 teams. Een hele namiddag speelden zij verschillende korte wedstrijdjes onder elkaar, met als inzet de grote ‘Open Stadion Cup 2014-beker’.

Onder het toeziend oog van Peter Van De Putte en Bert Pichal van Maatschappij Linkerscheldeoever, hoofdpartner van W-B Community, en de Beverse schepenen Katrien Claus en Ingeborg De Meulemeester kregen alle deelnemende kinderen nadien enkele leuke prijzen mee naar huis: posters, stickers, JAKO-artikelen, wedstrijdshirts en wedstrijdtickets. Aan de winnaars werd uiteraard ook een prachtige beker uitgereikt!

De winnaars van de dag was de ploeg The Underdogs uit Verrebroek! W-B Boys werd verdienstelijk tweede. Beide teams verzekerden zich van deelname aan de Open Stadion Cup 2015. The Underdogs lieten al weten volgend jaar graag hun titel te verlengen. Voor de kinderen uit Sint-Niklaas en omstreken staat op 17  september nog een toernooi ingepland in de Elisabethwijk. Het finaletoernooi van de Open Stadion Cup editie Sint-Niklaas vindt plaats op woensdag 1 oktober in het Puyenbekestadion!