Go back

Finse delegatie Special Olympics te gast op de Freethiel

Tekst: Ward Callens - Foto: Kevin Reyns

Beveren is gastgemeente voor de Finse delegatie van de Special Olympics 2014 European Summer Games in Antwerpen, de Europese Zomerspelen voor atleten met een verstandelijke beperking. Daar hoort natuurlijk ook een bezoekje aan de verschillende sportaccommodaties in de omgeving bij, waaronder het Freethielstadion.

Woensdagnamiddag mocht Waasland-Beveren de Finse voetbalploeg en hun begeleiders ontvangen voor een rondleiding op de Freethiel en een meet & greet met de spelers en trainers. De spelers werden met een tolk rondgeleid in o.a. de kleedkamers, persruimtes, skyboxen en op het veld, waar een fotomoment werd ingelast met de ploeg. De spelers en trainers van W-B gingen graag op de foto met de spelers en trainers van de Finse delegatie en hun gastgezinnen. De spelers en trainersstaf wensen de Finse ploeg veel succes en spelplezier tijdens de Special Olympics.

Op vrijdag 12 september van 19.15 tot 19.45 u. is de Olympische vlam in Beveren! De Torch Run begint aan Hotel Van der Valk en eindigt aan de Markt. Waasland-Beveren vaardigt enkele spelers en/of trainers om mee te lopen.