Go back

Freethielnieuws 11-09: bezoekje aan Broederschool, gelijkspel voor U21

Tekst & foto's: Ward Callens

De beloften van Waasland-Beveren hebben woensdagavond in hun tweede poulewedstrijd in de Beker van België U21 met 1-1 gelijkgespeeld tegen hun leeftijdgenoten van tweedeklasser ASV Geel. Tien minuten voor tijd kwam de thuisploeg op voorsprong via de stip. In minuut 92 maakte W-B alsnog gelijk via Enes Vuran, waardoor penalty’s genomen moesten worden. Geel-blauw miste in de strafschoppenreeks twee elfmeters terwijl bij Geel slechts 1 keer werd gemist, waardoor de wedstrijd uiteindelijk verloren ging.

Waasland-Beveren U21: Hanselaer; Oppong (81′ Vuran), Van Moer, De Pauw, Michot (75′ Loriers); Vermeire, Luyckx, Van den Eynde; Kabongo, Spangenberg (65′ Hebbelinck), Kyeremeh

 

De A-kernspelers die woensdag met de beloften aantraden, Niels De Pauw, Alec Luyckx en Arne Van den Eynde, hielden het vandaag op een recuperatieprograma. De overige spelers werkten een veldtraining af op het oefenterrein. Aboubakar Oumarou trainde individueel. Wouter Corstjens is twijfelachtig voor de wedstrijd tegen Zulte Waregem met een teenblessure.

 

’s Ochtends waren David Destorme, Jonathan Rowell en Zakaria M’Sila te gast in Basisschool Broeders in Sint-Niklaas voor de feestelijke opening van de nieuwe speelplaats met kunstgrasveldje. Het drietal toonde er hun balkunstjes en speelde zelfs een wedstrijdje tegen enkele leerlingen die ook jeugdspeler van Waasland-Beveren zijn, luid aangemoedigd door hun schoolmakkers.

20140911_100323plat