Go back

KV Mechelen – W-B (27-09): selectie & voorbeschouwing

Tekst: Ward Callens & Birger Vanduyfhuys - Foto: Jean Bonjean & Geert Franquet

Zaterdag trekt Waasland-Beveren naar het Mechelse Argos Stadion Achter de Kazerne voor het duel met KV Mechelen. De negende competitiewedstrijd voor W-B wordt afgetrapt om 20.00 u. en wordt in goede banen geleid door scheidsrechter Frederik Geldhof. Eerder floot de West-Vlaming ook de partij van geel-blauw tegen Moeskroen-Péruwelz.

Het is de zevende ontmoeting tussen Malinwa en W-B in de Jupiler Pro League. In het seizoen 2012-2013 speelden beide ploegen zowel in de reguliere competitie als in Play-Off II tegen elkaar. In Mechelen wonnen de Leeuwen hun uitwedstrijd in de reguliere competitie (0-1) en verloren ze die in PO2 (2-0). De duels op de Freethiel eindigden op een gelijkspel (0-0) en in de nacompetitie op een 1-0-zege na een doelpunt van Wesley Sonck. Vorig seizoen eindigden beide confrontaties op een brilscore. Het felbevochten punt in Mechelen, waar W-B een helft met z’n tienen op het plein stond na rood voor Hrvoje Cale, luidde toen de uitstekende remonte van de ploeg in met het uiteindelijke behoud in eerste klasse als gevolg.

Dit seizoen zijn zowel KV Mechelen als Waasland-Beveren nog op zoek naar continuïteit. Een reeksje neerzetten zat er voor beide teams nog niet in. Mechelen haalde nog geen punten buitenshuis, maar heeft wel een sterke thuisreputatie te verdedigen. De Kakkers wonnen 3 van hun 4 thuisduels en staan met 9 punten op een voorlopige elfde plaats in de stand. W-B staat met één punt minder ietsje lager in de rangschikking.

Trainer Ronny Van Geneugden mist voor deze wedstrijd geen geschorste spelers; maar Robson Severino da Silva en David Hubert moeten met 4 gele kartons achter hun naam wel uitkijken. Voorts moeten Jorn Vermeulen, Mijusko Bojovic, Aboubakar Oumarou, Renaud Emond (buikspieren) en Alec Luyckx (lies) afhaken met diverse blessures. Positief: Wouter Corstjens, Cédric D’Ulivo en Daimy Deflem zijn wedstrijdfit en maken weer deel uit van de selectie.

Na de vrijdagtraining werd de volgende wedstrijdselectie vrijgegeven (in numerieke volgorde) door de technische staf: Rogiest, Corstjens, Cale, Robson, Hubert, Addy, Henkens, Vukusic, Maric, Baldé, Ibou, Rowell, Destorme, Steppe, D’Ulivo, De Pauw, Blondelle, Coosemans, Sousa en Deflem.