Go back

Lommel United – W-B (24-09): voorbeschouwing & selectie

Tekst: Ward Callens - Foto: Jean Bonjean & Geert Franquet

Woensdagavond beginnen de eersteklassers aan de Cofidis Cup 2014-2015. Waasland-Beveren werd in de 1/16 finales van de Beker van België uitgeloot tegen tegen tweedeklasser Lommel United. De partij wordt afgewerkt in het Lommelse Soevereinstadion. Scheidsrechter is Luc Wouters. De winnaar van het duel met rechtstreekse uitschakeling mag het in de 1/8 finale in eigen huis opnemen tegen de winnaar van de wedstrijd UR Namur – KAA Gent.

W-B en Lommel United troffen elkaar 6 keer in het verleden, steeds in tweede klasse.  In het seizoen 2010-2011 stonden W-B en Lommel zowel in de reguliere competitie als in de eindronde voor promotie naar de Jupiler Pro League tegenover elkaar. Beide teams wonnen steeds hun thuiswedstrijden. Robin Henkens trad in alle duels aan voor Lommel tegen zijn huidige broodheer. Voor de middenvelder wordt het ongetwijfeld een speciale wedstrijd woensdag.

Ook in het seizoen 2011-2012 gingen de punten 2 keer naar de thuisploeg. In Lommel debuteerde Jonny Rowell voor W-B. In de terugwedstrijd op de Freethiel tekende geel-blauw tegen de Limburgers voor zijn ruimste zege in de clubgeschiedenis, het werd 5-0. Woensdag, iets meer dan 2 jaar na hun laatste confrontatie, kijken W-B en Lommel United elkaar weer in de ogen aan de Gestelsedijk.

Lommel United staat na 8 speeldagen in tweede klasse op een aardige vierde stek. Het verloor enkel op speeldag 2 van Patro Eisden en is dus al 6 competitiewedstrijden ongeslagen. Afgelopen vrijdag werd met 1-1 gelijkgespeeld tegen degradant RAEC Mons. Huidig T1 bij Lommel is tweevoudig Belgisch international Stijn Vreven.

W-B-hoofdtrainer Ronny Van Geneugden maakte dinsdagmiddag zijn selectie bekend voor het bekertreffen met zijn ex-ploeg. Volgende spelers (in numerieke volgorde) behoren tot de wedstrijdkern: Rogiest, Cale, Robson, Hubert, Addy, Henkens, Vukusic, Maric, Baldé, Ibou, Rowell, Emond, Destorme, Steppe, D’Ulivo, Blondelle, Coosemans, Sousa, Luyckx en Kyeremeh.