Go back

Ronny Van Geneugden: “Deze zege opent perspectieven”

Tekst: Ward Callens - Foto: Jean Bonjean & Geert Franquet

Ronny Van Geneugden was in zijn nopjes na de 1-4-zege bij Zulte Waregem -je zou voor minder. Vooral de manier waarop de ploeg de klinkende overwinning bij elkaar voetbalde tegen een club met heel wat kwaliteit in huis stemde de oefenmeester tot tevredenheid.

“We hadden de groep gewaarschuwd voor Zulte Waregem, dat zich zeker zou willen tonen in de eerste minuten met dreiging en acties”, opende Van Geneugden zijn relaas. “Na zes minuten had het effectief al 1-0 kunnen zijn. Daar zijn we gelukkig doorheen gekomen. Vanuit onze organisatie konden we zelfs enkele keren tegen prikken. Ik denk bijvoorbeeld aan de kansen van Ibou en Vukusic.”

“Zulte Waregem is een ploeg met veel dreiging in balbezit, met goede looplijnen en veel kwaliteiten”, vervolgde hij. “Dan moet je wat geluk hebben dat de bal goed valt in balverlies. Balverlies aan onze kant leidde ook de 1-0 in. Gelukkig konden we kort daarna tegen scoren. We zijn goed gewapend qua gestalte, bijvoorbeeld bij vrije trappen en stilstaande fases. Dat is toch iets waar we nu al vrij sterk in zijn.”

Na de break keerde al snel de wedstrijd voor geel-blauw. “Tijdens de rust vroegen we om meer over de grond te voetballen en de bal langer in eigen rangen te houden. Kort na de pauze kwamen we op voorsprong. Ik ben blij dat we zo’n mooi doelpunt mochten meemaken, een wereldgoal die je weinig ziet. Daar kan je alleen maar van genieten. Dat doelpunt gaf ons ook een impuls. We kwamen dan ook snel op 1-3 en 1-4.”

“We zijn daarna vanuit de organisatie blijven spelen. Zulte Waregem kreeg nog wat kansen, maar het zat ook nog wat mee, bijvoorbeeld toen Sylla twee keer op Coosemans stuitte. Anderzijds ben ik blij over de manier waarop het allemaal gegaan is tegen een ploeg met dergelijke kwaliteiten. Hopelijk kunnen we zondag voor een volle Freethiel voor 9 op 9 gaan tegen Standard Luik, toch een titelkandidaat. Deze zege geeft een flow aan de club en opent perspectieven”, aldus Ronny Van Geneugen.”