Go back

Ronny Van Geneugden: “Zege tegen Lierse was boost voor de groep”

Tekst: Ward Callens - Foto: Jean Bonjean & Geert Franquet

Op zaterdag 13 september komt Waasland-Beveren weer in actie in de Jupiler Pro League. Om 20.00 u. speelt het in het Regenboogstadion tegen Zulte Waregem. Ronny Van Geneugden blikt vooruit op de lastige verplaatsing: “Zulte Waregem heeft zich de voorbije weken kwalitatief aanzienlijk versterkt. Het is een club met de ambitie om zich weer op een Play-Off I-plaats te nestelen.”

“Maar wij willen de lijn doortrekken van de voorbije weken en het resultaat tegen Lierse, dat voor de spelersgroep een echte boost was”, vervolgt de hoofdtrainer. “Ook tegen Zulte Waregem willen we absoluut voor minstens een punt gaan om dan thuis tegen Standard Luik weer in een bruisende Freethiel te spelen. De fantastische chemie tussen spelers en supporters die er was na de zege tegen Lierse willen we vasthouden en onderhouden.”

“De voorbije veertien dagen heeft iedereen hard kunnen werken. De jongens die iets extra’s moesten doen, hebben dat ook gedaan. De integratie van de nieuwe spelers loopt ook erg vlot, met name die van Amido Baldé, die wellicht onmiddellijk inzetbaar is. De kans dat Wouter Corstjens zal spelen is dan weer klein.” Een teenblessure speelt de verdediger nog steeds parten.