Go back

Ronny Van Geneugden: “Spelhervattingen normaal onze sterkte”

Tekst: Ward Callens - Foto: Jean Bonjean & Geert Franquet

“We hebben niet het niveau gehaald van de voorbije weken, zaten niet goed in de wedstrijd en waren te afwachtend”, is Ronny Van Geneugden streng voor zijn team tijdens de persbabbel na de verloren wedstrijd tegen Standard Luik. “Het zat ook niet mee met scheidsrechterlijke beslissingen. Zo was de penaltyfase met Ibou toch wel discutabel.”

“Het is jammer dat we gepakt werden op stilstaande fases”, bespreekt de oefenmeester de Luikse treffers. “Normaal is dat een van onze sterktes, zowel in balbezit als in balverlies. We waren natuurlijk al verwittigd met die kopbal op de paal van Ciman. We hebben erna nog alles aan gedaan om het tij te keren. Het tweede doelpunt had niet mogen vallen want er ging een fout op Maric aan vooraf die niet werd gefloten. Dat werd dan cash betaald.”

Toch concludeert Van Geneugden dat de oorzaak van de nederlaag de eigen prestatie was: “We moeten eerlijk zijn. We hebben niet het gewenste niveau gehaald. In die zin zat er dus wel meer in, mochten we wel het niveau gehaald hebben van de voorbije weken. We hadden graag punten gepakt en zo een paar plaatsen gewonnen in het klassement. Maar de afstand met de plaatsen 8 tot 11 is nog klein. Zolang we dicht bij die posities kunnen blijven gaan we een mooi seizoen tegemoet”, aldus Ronny Van Geneugden.