Go back

Ronny Van Geneugden: “Wij verwachten een antwoord in Mechelen”

Tekst: Ward Callens - Foto: Jean Bonjean & Geert Franquet

Daags na de nederlaag bij Lommel United heeft trainer Ronny Van Geneugden de bekeruitschakeling door zijn ex-club nog niet helemaal verteerd. “Verliezen was niet ingecalculeerd”, erkent hij. “Maar vanaf vanavond focussen we ons vol op de wedstrijd bij KV Mechelen.”

“De wedstrijd verliep volgens plan in de eerste helft”, analyseert Van Geneugden het bekerduel met Lommel United. “We hadden veel balbezit en konden enkele keren dreigen. Enkel bij de eindpass was het vaak net niet. Op slag van rust kregen we dan die penalty tegen na balverlies. Die kwam uit de lucht gevallen. In de tweede helft voetbalden we met twijfel in plaats van met vertrouwen.”

“De ontgoocheling was enorm”, vervolgt de coach. “We hadden na de openingsgoal toch het idee dat we de wedstrijd in 45 minuten konden uitspelen. De uitschakeling kwam dan ook hard aan. Iedereen was nochtans gewaarschuwd. De spelers waren ook voorbereid en hadden elkaar op scherp gezet. Vanaf vanavond focussen we ons in ieder geval volledig op de voorbereiding van onze volgende competitiewedstrijd, bij KV Mechelen.”

Van Geneugden rekent op een betere prestatie van zijn team op het veld van de Kakkers: “Ik ga ervan uit dat de nederlaag bij Lommel een accident de parcours was. Wij verwachten een antwoord in Mechelen om zo onze drukke week toch positief te kunnen afsluiten. Maar KV Mechelen is een ploeg met een sterke thuisreputatie, in hun vorige thuismatch hebben ze Westerlo serieus pijn gedaan. Wij zullen vanuit een bepaalde organisatie moeten spelen en het rendement dat we tegen Zulte Waregem hadden halen.”