Go back

Rood Addy na emotionele reactie op racistische uitspraak

David Addy werd zaterdagavond in de wedstrijd KV Mechelen – Waasland-Beveren door scheidsrechter Frederik Geldhof van het veld gestuurd nadat Addy zich fysiek revancheerde op een provocerende en racistische uitspraak van KV Mechelen-speler Joachim Van Damme. 

De club wil vooreerst duidelijk stellen dat het de reactie van David Addy, met de rode kaart tot gevolg, afkeurt en niet professioneel acht. Intussen is dit ook intern besproken met de speler in kwestie, de overige spelers, de technische staf en de clubleiding. Hoe de club de reactie van Addy verder opvolgt, zal intern worden beoordeeld en blijft binnenskamers.

David Addy wil zich ten opzichte van iedereen die iets met de club te maken heeft, te beginnen met onze supporters, excuseren voor zijn reactie. Die excuses maakte de linksachter ook al over in een persoonlijk gesprek met de technische staf en ten opzichte van de scheidsrechter meteen na de wedstrijd.

Hoewel wij de feiten afkeuren, kunnen wij ook begrip opbrengen voor Addy’s reactie, die werd veroorzaakt door een provocerende en racistische uitspraak van KV Mechelen-speler Joachim Van Damme op het moment dat de middenvelder over de linksachter leunt na een tackle op hem, namelijk “F*cking n*gger, get up!“. Zulke zaken kunnen ons inziens niet tussen collega’s op een voetbalveld. Wij geven nu het vertrouwen aan de voetbalbond om hierin een uitspraak te doen.

De club staat in deze kwestie volledig achter de versie van David Addy, die wij kennen als iemand die opkomt voor zijn woord. Addy is een vriendelijke, goedlachse speler die steeds positief aanwezig is in de kleedkamer. Hij is een rustige familievader die op geen enkel moment al blijk had gegeven van disciplinaire problemen, noch op het veld, noch ernaast. Addy wil zich voor zijn spijtige, emotionele reactie verder verantwoorden voor de bond en er verder geen publieke uitspraken over doen.