Go back

W-B loopt averij op in Lommel en ligt uit het bekertoernooi

Tekst: Ward Callens - Foto: Jean Bonjean & Geert Franquet

Waasland-Beveren is er woensdagavond niet in geslaagd zijn bekerduel met tweedeklasser Lommel United te winnen. W-B ging met 2-1 onderuit aan de Gestelsedijk en sneuvelt zo in de 1/16 finales van de Cofidis Cup. Geel-blauw was in de eerste periode de dominante ploeg, maar kon Lommel niet van zich afschudden. In de tweede helft acteerde geel-blauw niet op niveau en moest het de overwinning laten aan de thuisploeg.

De cupmatch bij Lommel United beloofde een taaie brok te worden. De Limburgers hadden immers hun jongste 6 competitiewedstrijden niet meer verloren. Een vroeg doelpunt tegen groen-wit zou dan ook een ideaal scenario zijn voor W-B. Zo geschiedde ook, na tien speelminuten ging de bal op de stip na een haakfout op Amido Baldé. David Hubert nam zijn verantwoordelijkheid en bracht W-B op voorsprong.

Wat volgde was eenrichtingsverkeer richting de kooi van Lommel-doelman Yannick Thoelen. Het gele gevaar kwam vooral van de linkerflank met een bedrijvige Ebrahima Ibou Sawaneh. De vinnige flankaanvaller nam een paar keer het Lommelse doel onder vuur, maar kon niet scoren. Ook Amido Baldé en David Addy gingen hun kans, al ging er van hun pogingen minder gevaar uit.

Weinig werk voor Kenny Steppe aan de overzijde. De Limburgers lieten in de eerste periode geen schot tussen de palen noteren. Op slag van rust trok Siebe Blondelle even aan de arm van Romero Regales in het strafschopgebied, genoeg om de bal op de stip te leggen, oordeelde Wouters. Regales zelf zette de elfmeter om: 1-1. W-B had altijd comfortabel moeten leiden aan de pauze, maar moest zo toch met vraagtekens gaan rusten.

Zo afwezig Lommel was voor de koffie, zo zelfverzekerd het voor de dag kwam na de gelijkmaker. Vroeg in de tweede helft kwam de thuisploeg bijna op voorsprong nadat Blondelle het leer bijna in eigen doel devieerde. Steppe zat er nog net tussen. De Lommelse voorsprong kwam er even later toch. Een flankvoorzet werd aan de tweede paal ongelukkig in eigen doel gewerkt door de debuterende Hugo Sousa: 2-1.

Geel-blauw was tot dan toe niet verder gekomen dan enkele kleine kansjes, onder meer via Baldé. De bezoekers gingen hoger spelen, op zoek naar de gelijkmaker, terwijl Lommel de vrijgekomen ruimte in de Beverse defensie trachtte te benutten. Een van de tegenstoten van de thuisploeg eindigde bij Jelle Rykx, wiens inzet in twee tijden gepakt werd door Steppe. W-B was nog maar een schim van zichzelf in de tweede helft en was niet meer in staat iets aan de stand te veranderen. 44 minuten lang leek er geen vuiltje aan de lucht voor een tot dan dominant Waasland-Beveren, tot het die onnodige tegentreffer slikte. Daarna zakte W-B weg en speelde het niets meer klaar. Zo mag Lommel United verder bekeren en moet W-B de Cofidis Cup verlaten.

 

Lommel United: Thoelen; Goossens, Neven, Lenaerts, Rykx; Degeling (82′ Jutten), Deferm, Debauve, Trossard, Scheelen (89′ Van De Donk); Regales (90+2′ Deckers)

Waasland-Beveren: Steppe; Sousa, Robson, Blondelle, Addy; Hubert, Destorme (86′ Kyeremeh), Maric (72′ Vukusic); Henkens (86′ Rowell), Baldé, Ibou

Doelpunten: 10′ Hubert (pen.) 0-1, 45′ Regales (pen.) 1-1, 62′ Sousa (e.d.) 2-1

Gele kaarten: 82′ Destorme, 83′ Debauve, 85′ Vukusic, 89′ Sousa