Go back

W-B raapt niets bij KV Mechelen (2-0)

Tekst: Ward Callens - Foto: Jean Bonjean & Geert Franquet

De trip naar KV Mechelen heeft niets opgebracht voor Waasland-Beveren. De wedstrijd eindigde op 2-0 na doelpunten van Obradovic en Veselinovic. W-B stond meer dan een uur met z’n tienen op het veld na rood voor David Addy. 

Dat de uitwedstrijd bij KV Mechelen een lastige klus beloofde te worden, bleek uit de statistieken van Malinwa van dit seizoen. 3 van de 4 thuisduels werden gewonnen door geel-rood. W-B-trainer Ronny Van Geneugden hoopte vooraf dan weer vooral dat zijn spelers de efficiëntie van in de wedstrijd bij Zulte Waregem weer konden tonen. Van Geneugden liet David Destorme starten tegen ex-ploeg. Ook Cédric D’Ulivo, terug uit blessure, verscheen voor het eerst dit seizoen aan de aftrap. Achterin was ook een basisstek weggelegd voor Wouter Corstjens, die hersteld was van zijn teenblessure. Siebe Blondelle schoof een rijtje naar voren en mocht postvatten op het middenveld.

De wedstrijd begon dramatisch voor Waasland-Beveren, dat haast onmiddellijk op achtervolgen was aangewezen nadat een afstandsschot van Ivan Obradovic werd afgeblokt, een rare curve meekreeg en over Colin Coosemans in doel verdween. W-B ging meteen in de reactie. Robin Henkens zette voor tot bij Ibou Sawaneh, maar het leer ging van kortbij net voorbij de verkeerde kant van de eerste paal. Mechelen domineerde in het openingskwart, al was het ook vaak slordig in de passing en stond W-B goed georganiseerd op de mat.

Geel-blauw kwam er zelf een paar keer uit met voorzetten vanop de flanken. De Mechelse defensie hield echter de deur op slot. Net voor bij het halfuur moest W-B met z’n tienen verder. David Addy kreeg meteen terecht rood nadat hij zich fysiek revancheerde op Joachim Van Damme, die de linksachter iets had toegeroepen na een tackle van de voormalig W-B-speler op de Ghanees. Malinwa profiteerde niet van de manmeersituatie, verder dan wat schotjes uit de tweede lijn kwam het voor de koffie niet meer.

De thuisploeg eiste de bal op in de tweede helft. Aanvankelijk sprong het echter de nonchalant om met die dominantie. Op het uur zorgde Alessandro Cordaro met een listig boogballetje bijna voor de 2-0, de dwarsligger en Coosemans weerhielden Mechelen van een tweede treffer. Een minuutje later stond het toch 2-0. Met een geplaatste kopbal stelde Dalibor Veselinovic de zege veilig tegen zijn ex-club. W-B kreeg wel nog een paar prima doelkansen. Amido Baldé maakte gebruik van zijn kracht om de bal te veroveren, kapte zijn tegenstander uit, maar kon vanuit een scherpe hoek Wouter Biebauw niet passeren.

In de slotfase liep de ingevallen Ante Vukusic slim door de buitenspelval, maar mikte hij het leer vervolgens over de dwarslat. Tussendoor behoedde Coosemans zijn team voor een derde tegentreffer. Na een snelle tegenprik van Malinwa zette Sheldon Bateau voor tot bij Veselinovic, die in één tijd op de Beverse sluitpost besloot. Het bleef 2-0, voor W-B de tweede nederlaag op rij in de Jupiler Pro League.

 

KV Mechelen: Biebouw; Bateau, De Witte, Kosanovic; Matthys, Rits (84′ Cise), Van Damme, Obradovic; Cordaro (80′ Adesanya), Veselinovic, Hanni (54′ Claes)

Waasland-Beveren: Coosemans; D’Ulivo (84′ Cale), Robson, Corstjens, Addy; Hubert, Destorme, Blondelle; Henkens (62′ Rowell), Baldé, Ibou (84′ Vukusic)

Doelpunten: 2′ Obradovic 1-0, 62′ Veselinovic 2-0

Gele kaarten: 15′ Kosanovic, 66′ Obradovic, 73′ Rowell

Rode kaarten: 32′ Addy