Go back

W-B – Standard Luik (21-09): selectie & voorbeschouwing

Tekst: Ward Callens & Birger Vanduyfhuys - Foto: Jean Bonjean & Geert Franquet

Na zeges tegen Lierse SK en Zulte Waregem kijkt Waasland-Beveren op speeldag 8 Standard Luik in de ogen op de Freethiel. De wedstrijd wordt afgetrapt op zondag 21 september 2014 om 14.30 u. en staat onder leiding van scheidsrechter Wim Smet.

Standard Luik kende een wisselvallende start in de Jupile Pro League en staat na 7 speeldagen op een voor de vicekampioen teleurstellende elfde stek met 8 punten, evenveel als W-B. De Rouches zoeken nog naar hun beste vorm in de competitie, in de laatste vijf competitieduels kon er niet gewonnen worden. Donderdag won Standard wel in de Europa League met 2-0 van het Kroatische Rijeka. W-B boekte dan weer 6 op 6. Bij winst tegen de Luikenaars zou geel-blauw pas voor de tweede keer in zijn bestaan een drieklapper lukken in de hoogste voetbalklasse.

Vorig seizoen konden de Leeuwen tweemaal een punt sprokkelen tegen Standard.  Onder technisch directeur en trainer ad interim Danny De Maesschalck verliet W-B de Vurige Stede met een 2-2-gelijkspel na doelpunten van Renaud Emond en Siebe Blondelle. Op de Freethiel hielden beide teams elkaar opnieuw in balans (1-1) op de laatste speeldag van de reguliere competitie. Het doelpunt van Dalibor Vesolinovic bracht toen zekerheid over een verlengd verblijf in de Jupiler Pro League.

Voor de confrontatie van zondag kan trainer Ronny Van Geneugden weer rekenen op de diensten van David Destorme, die terugkeert uit schorsing. Doelman Benny Rogiest is na zijn rode kaart in de beloftewedstrijd tegen Club Brugge geschorst voor de partij. Voor Wouter Corstjens en Oubakar Oumarou komt de wedstrijd nog te vroeg.

Na de vrijdagtraining maakte Van Geneugden zijn selectie bekend (in numerieke volgorde): Cale, Robson, Bojovic, Hubert, Addy, Henkens, Vukusic, Maric, Baldé, Ibou, Emond, Destorme, Steppe, D’Ulivo, Blondelle, Vermeulen, Coosemans, Sousa, Luyckx en Deflem.