Go back

W-B wint ruim bij Zulte Waregem met wereldgoal van Baldé!

Tekst: Ward Callens - Foto: Jean Bonjean & Geert Franquet

De wedstrijd bij Zulte Waregem was de eerste competitiewedstrijd na de zomermercato en zo kregen we bij Waasland-Beveren meteen een debutant tussen de lijnen: Amido Baldé. De spits kreeg voorin Ante Vukusic naast hem. Die andere nieuwkomer, Hugo Sousa, zat op de bank. Het wegvallen van Wouter Corstjens in de defensie werd opgevangen door Siebe Blondelle.

De thuisploeg kreeg in de openingsfase de beste kansen. De beste was voor Yarouba Cissako, maar Colin Coosemans verhinderde de rechtsachter met een beenveeg het scoren. Ook een schotje van James Troisi kon Colin Coosemans niet verschalken. Aan de overzijde zorgde Ibou Sawaneh en Ante Vukusic voor gevaar, maar het was de thuisploeg die niet onverdiend op voorsprong kwam. Bryan Verboom bereikte Glynor Plet, die aan de tweede paal mocht afwerken: 1-0. Toch zette geel-blauw nog voor de pauze orde op zaken. Een hoekschop van Robin Henkens werd onhoudbaar ingekopt door Robson Da Silva. Zo stond het 1-1 aan de pauze.

Na de pauze ging het dan opeens snel voor W-B. Het leer kwam voor de voeten van Amido Baldé, die vanop ruim 40 meter Sammy Bossut verschalkte met een heerlijke lob in de kruising: 1-2! Francky Dury reageerde met een dubbele wissel. Veel zoden brachten die niet aan de dijk, want even later stond het zelfs 1-3. Vukusic legde af op Ibou Sawaneh, die zijn verdediger uitkapte en de bal in de verste hoek plaatste. Nauwelijks een minuut later telde een dartelend W-B de thuisploeg helemaal uit met een vierde treffer. Een tegenaanval werd door Baldé en afwerker van dienst Ante Vukusic afgerond.

De bezoekers gingen daarna meer vanuit de organisatie spelen en controleerden de partij, al kwamen ze ook nog goed weg toen de ingevallen Idrissa Sylla een paar keer alleen voor Colin Coosemans verscheen. De doelman liet echter geen tweede Waregemse treffer toe. Ook Olafur Skulason en Willy Overtoom kregen nog kansjes, maar het kalf was al lang verdronken voor Essevee.

De W-B-spelers mochten met een verrassend ruime winst op zak (de grootste uitzege van de club in de Jupiler Pro League) de bus in naar de Freethiel. In het klassement maakt geel-blauw een sprongetje na de 6 op 6 in zijn laatste twee competitieduels, het staat nu voorlopig negende. En over dat doelpunt van Baldé is het laatste woord wellicht nog niet geschreven…

 

Zulte Waregem: Bossut; Cissako, Labor, D’Haene, Verboom; Messoudi (67′ Overtoom), Skulason, Troisi, Jörgensen, Bongonda (56’ Aneke); Plet (56’ Sylla)

Waasland-Beveren: Coosemans; Bojovic, Robson, Blondelle, Addy (76′ Cale); Henkens, Hubert, Maric, Ibou (90′ Emond); Baldé (87′ D’Ulivo), Vukusic

 

Gele kaarten: 50′ Maric, 56′ Troisi, 58′ Hubert

Doelpunten: 36′ Plet 1-0, 42′ Robson 1-1, 49′ Baldé 1-2, 63′ Ibou 1-3, 64′ Vukusic 1-4

Scheidsrechter: Laurent Colemonts