Go back

Zulte Waregem – W-B (13-09): selectie & voorbeschouwing

Tekst: Ward Callens & Vincent Kiekeman - Foto: Jean Bonjean & Geert Franquet

Na een weekje interlandvoetbal hervat dit weekend de vaderlandse competitie. Waasland-Beveren gaat op speeldag 7 op bezoek in het Regenboogstadion van Zulte Waregem. De wedstrijd wordt afgetrapt om 20.00 u en staat onder leiding van scheidsrechter Laurent Colemonts.

Onze tegenstander van zaterdag staat momenteel op een dertiende plaats met 6 punten, één punt meer dan W-B. Tijdens de voorbereiding op dit seizoen speelden beide ploegen reeds tegen elkaar in Sint-Niklaas. In dat oefenduel kwam Renaud Emond twee maal tot scoren, geel-blauw won de wedstrijd met 2-1. In competitieverband kon W-B echter nog niet winnen van Essevee in de Jupiler Pro League. In het seizoen 2012-2013 werden beide confrontaties verloren met 0-2, in de vorige jaargang ging ook de partij in het Regenboogstadion verloren met 2-0. Op de Freethiel werd op speeldag 28 met 2-2 gelijkgespeeld.

Trainer Ronny Van Geneugden moet voor de confrontatie van dit weekend zijn middenveld ietwat herschikken door de schorsing van David Destorme. Verder zijn ook Aboubakar Oumarou en Wouter Corstjens -niet speelklaar geraakt- afwezig wegens blessureleed. Amido Baldé en Hugo Sousa werden voor het eerst opgeroepen. Ook Cédric D’Ulivo is er na enkele weken afwezigheid weer bij.

 

Selectie Waasland-Beveren (in numerieke volgorde): Rogiest, Cale, Robson, Bojovic, Hubert, Addy, Henkens, Vukusic, Maric, Baldé, Ibou, Emond, Steppe, D’Ulivo, Blondelle, Vermeulen, Coosemans, Sousa, Luyckx en Deflem.

 

 

Ter info: supporters die nog geen ticket hebben voor de wedstrijd maar er zaterdag toch graag bij zijn in Waregem, kunnen aan de loketten nog een toegangskaart kopen. Er zijn nog een 150-tal tickets beschikbaar aan €20 voor volwassenen en €10 voor -16-jarigen (enkel zitplaatsen).