Go back

Beloften geven zege al vroeg weg bij Anderlecht (2-0)

Tekst: Ward Callens - Foto: Jean Bonjean & Geert Franquet

De belofteploeg van Waasland-Beveren heeft maandagavond zijn competitiewedstrijd bij RSC Anderlecht verloren met 2-0. Beide doelpunten vielen al erg vroeg in de wedstrijd. 

Trainer Tim Bavré mocht met Steppe, Irawan, De Pauw, M’Sila, Luyckx en Van den Eynde beroep doen op zes spelers uit de A-kern voor de verplaatsing naar het complex van paars-wit in Tubeke. Bavrés collega bij Anderlecht liet vier A-kernspelers opdraven: Roef, Dendoncker, Do Nascimento en Leya Iseka. Mohammed Ouahbi, trainer van de paars-witte beloften, zag zijn pupillen een gedroomde start nemen. Na nog geen tien minuten stond er al 2-0 op het scorebord. Dom balverlies bij W-B lag aan de basis van de twee treffers: het eerste doelpunt was een eigen doelpunt, het tweede een plaatsbal van Aaron Leya Iseka, de jonge broer van Michy Batshuayi.

Na een mindere eerste helft, waarin Gyamfi Kyeremeh met een lichte blessure het veld moest verlaten, verging het geel-blauw een pak beter in de tweede periode. W-B kon enkele keren dreigen met gevaarlijke voorzetten en op stilstaande fases, maar doelman Davy Roef hield zijn netten schoon. Het bleef 2-0. Na een zwakke start had W-B een eventuele zege al gauw zien wegglippen. Toch had er misschien wel meer ingezeten en stapten de spelers met een overwegend teleurgesteld gevoel weer de bus in. Ook de beloften hebben nu een voetbalvrij weekend en hervatten op maandag 20 oktober. W-B neemt het dan thuis op tegen Moeskroen-Péruwelz.

 

RSC Anderlecht: Roef, D’Alberto (79′ Faes), Demedina, Haagen, Amrani, Dendoncker, Lukebakio (72′ Mikal), Do Nascimento (69′ Bourard), Leya Iseka, Tarfi (k), Diallo

Waasland-Beveren: Steppe; Irawan, Vermeire (75′ Kabongo), De Pauw, Michot; Sebrechts, M’Sila (46′ Van Remoortere), Luyckx; Kyeremeh (40′ Hebbelinck), Vuran, Van den Eynde

Doelpunten: 5′ Sebrechts (e.d.) 1-0, 8′ Leya Iseka 2-0