Go back

Danny De Maesschalck: “Nog meer scoren en dan hopelijk vertrokken”

Tekst: Simon De Langhe - Foto: Geert Franquet & Jean Bonjean

De Rode Duivels hebben hun ding gedaan, nu is het weer tijd voor actie in de Jupiler Pro League. Na tien competitiewedstrijden prijkt W-B met elf punten op een twaalfde plaats in de stand. Toch wil sportief directeur Danny De Maesschalk graag nog beter doen: “Als we meer scoren, dan ligt de weg naar boven open.”

Staan we sportief waar het bestuur vooraf gedacht had te staan?
“Ik had gehoopt dat de mayonaise net iets sneller gepakt zou hebben. Op Zulte Waregem zetten we een enorm knappe prestatie neer, dan is het jammer dat we die lijn niet konden doortrekken. Ik hoop dat we na de overwinning tegen Cercle Brugge wel vertrokken zijn voor een lange reeks. Begrijp me echter niet verkeerd, ik ben tevreden over waar we staan. We wonnen tegen de ploegen die onder ons stonden en de nieuwe spelers hebben zich goed ingepast.”

Met drie punten meer stonden we zowaar zesde.
“Dat klopt. Er zijn heel wat ploegen aan elkaar gewaagd, en het hangt vaak af van details of een wedstrijd al dan niet winnend wordt afgesloten. Een heel zwakke ploeg zit er niet meer in en als je de promovendi bekijkt, die doen het erg goed. Alles ligt dicht bij elkaar, dus het blijft voor ons erg belangrijk om met regelmaat van de klok de drie punten te behalen. De mentaliteit en de manier van spelen evolueren in de goede richting, nu moeten er enkel nog punten worden gepakt.”

Wat kan er dan nog beter om dat te verwezenlijken?
“Wel, dat is vrij eenvoudig: we moeten meer scoren. Dat blijft een werkpunt voor de hele ploeg. We moeten meer gebruik maken van de mogelijkheden die er liggen in de omschakeling. Iedereen werkt eraan, maar je mag ook niet vergeten dat we met een fel gewijzigde trainersstaf en spelersgroep zitten. Onze trainer doet zijn uiterste best en eens de automatismen komen, dan gaan we automatisch meer doelpunten maken.”

Hoe staat het met de geblesseerde jongens? Wanneer mogen we hen terug verwachten?
Mijusko Bojovic, dat is een verhaal van langere duur. Na een kniestoot is de spier goed geraakt en hij is voor onbepaalde duur uit. Jorn Vermeulen daarentegen is stelselmatig zijn individuele oefeningen aan het opbouwen en wordt eerstdaags weer op de groepstraining verwacht. Renaud Emond is opnieuw wedstrijdklaar en Aboubakar Oumarou wordt terug verwacht tegen de winterstop.”