Go back

Finale Open Stadion Cup 2014 Sint-Niklaas alweer een succes

Tekst: Ward Callens & Valy Van de Merlen - Foto's: Valy Van de Merlen

Woensdag werd in het Puyenbekestadion de finale van de Open Stadion Cup 2014 editie Sint-Niklaas gespeeld. Enkele weken geleden werd in het Freethielstadion ook al het finaletoernooi van de Beverse editie afgewerkt. De finales van de Open Stadion Cup zijn het slotakkoord van de voetbaltoernooitjes die W-B Community de voorbije maanden organiseerde in de verschillende wijken en deelgemeenten van Sint-Niklaas en Beveren. Fairplay en structuur zijn daarbij steeds de kernwoorden.

W-B mocht woensdagnamiddag weer 42 deelnemers ontvangen. De kinderen werden verwelkomd door Colin Coosemans, Siebe Blondelle, Jorn Vermeulen en David Hubert, die naar Puyenbeke waren afgezakt om het finaletoernooi op gang te trappen. Zes ploegjes van vijf spelertjes streden in verschillende korte wedstrijden om de enige echte Open Stadion Cup.

1. Allstars, 13 punten
2. Barçaboys, 12 punten
3. FC Jan Breydel, 9 punten (de winnaars van vorig jaar)
4. Manchester United, 6 punten
5. FC Huf, 4 punten
6. Bubblegum, 0 punten

De winnaars van het eindklassement gingen met een grote beker en mooie wedstrijdtenues naar huis. De prijzen werden uitgedeeld door Peter Van de Putte, directeur van Maatschappij Linkerscheldeoever, gewaardeerd partner van W-B Community. Omdat wij spelplezier voor ieder kind hoog in het vaandel dragen, kregen niet alleen de winnaars, maar alle deelnemende kinderen mooie prijzen mee naar huis, zoals o.a. posters, polo’s, shorts, petjes en mutsen. Ook zullen alle deelnemers zaterdag gratis de wedstrijd tegen Cercle Brugge bijwonen.

SAM_2047plat

Na de alweer succesvolle editie in Sint-Niklaas en de geslaagde eerste jaargang in Beveren, zal W-B Community ook in 2015 weer de Open Stadion Cup organiseren. Wij kijken alvast uit naar volgende zomer!