Go back

KAA Gent – W-B (29-10): selectie & voorbeschouwing

Tekst: Ward Callens & Birger Vanduyfhuys - Foto: Jean Bonjean & Geert Franquet

Woensdag staat de enige midweekwedstrijd voor Waasland-Beveren in de kalender van de Jupiler pro League op het programma. Geel-blauw trekt naar de Ghelamco Arena van KAA Gent. De partij wordt afgetrapt om 20.30 u. en staat onder leiding van scheidsrechter Nicolas Laforge.

Het is de zevende ontmoeting tussen beide teams in de hoogste voetbalklasse, vorig seizoen troffen W-B en Gent elkaar twee keer in de reguliere competitie en twee keer in de Play-Offs. W-B kon nog maar één keer winnen van de Buffalo’s. In het seizoen 2012-2013 werd het 0-2 in het Ottenstadion na doelpunten van Christophe Lepoint en Jonny Rowell. Ilombe Mboyo miste een strafschop voor de thuisploeg. Vorig jaar kon W-B op de openingsspeeldag een punt pakken tegen Gent, de overige wedstrijden tegen de Gentenaars gingen verloren.

KAA Gent is bezig aan een sterk seizoen. De mannen van trainer Hein Vanhaezebrouck prijken na 12 speeldagen op een mooie derde plaats. Vijf keer werd er gewonnen, vijf keer gelijkgespeeld en tweemaal verloren. Met 20 punten heeft Gent leider Anderlecht (23 punten) in het vizier. Op speeldag 11 hield het Club Brugge op een 2-2-gelijkspel in Jan Breydel.

Waasland-Beveren verloor het voorbije weekend diep in blessuretijd van KRC Genk en staat nu op een voorlopige vijftiende plaats in het klassement. Het ligt allemaal dicht bij elkaar in de buik van het klassement. W-B telt drie punten minder dan het nummer twaalf in de stand, Moeskroen-Peruwelz.

Trainer Ronny Van Geneugden moet het woensdag nog altijd stellen zonder Mijusko Bojovic en Aboubakar Oumarou. Ook Cédric D’Ulivo (adductoren) ligt in de lappenmand. David Hubert en Robson Severino da Silva, beiden geschorst na hun vijfde gele boeking tegen KRC Genk, zijn er evenmin bij in Gent. Jonny Rowell keert terug uit schorsing. Amido Baldé (hamstrings) en David Addy (quadriceps) zijn twijfelachtig.

 

Volgende spelers (in numerieke volgorde) maken deel uit van de wedstrijdkern voor de wedstrijd bij KAA Gent: Rogiest, Corstjens, Cale, Addy (?), Henkens, Vukusic, Maric, Baldé (?), Ibou, Rowell, Emond, Destorme, Steppe, De Pauw, Blondelle, Vermeulen, Coosemans, Sousa, Luyckx en Kyeremeh.