Go back

Knap gelijkspel voor beloften bij Sporting Lokeren

Tekst: Patrick Van Wesemael & Ward Callens - Foto: Kevin Reyns

De beloften van Waasland-Beveren hebben maandagavond een scoreloos gelijkspel behaald op het veld van streekgenoot Sporting Lokeren. Een verdiend punt voor geel-blauw, dat met enkele ballen op de paal zelfs nog dicht bij de zege kwam.

Sporting Lokeren is de autoritaire leider in de beloftereeks. Het beloofde dus geen makkelijke klus te worden voor de mannen van Tim Bavré. De partij werd bovendien afgewerkt op een smal en weinig verlicht veldje achter het Daknamstadion. De Lokerse trainer kon over een viertal A-kernspelers beschikken, waaronder doelman Davino Verhulst en aanvaller Cyriel Dessers. Bavré mocht beroep doen op een zestal A-kernspelers. Een opvallende naam in de W-B-selectie: Nicolas Godemèche. De Fransman traint al een tijd mee met de Beverse beloften en mocht zich tegen Lokeren ook eens tonen in een wedstrijd.

De wedstrijd begon in een echt derbysfeertje, met pittig spel en mannelijke duels. De eerste goede kans kwam er na een kwartier: de vrijschop van Arne Van den Eynde plofte tegen de paal. Na een interessant openingskwartier verwaterde de partij enigszins. Met de theegeur al in de neusgaten stak W-B nog een tandje bij, het leverde enkele prima doelpogingen op. Verhulst redde eerst de kopbal van Simon Spangenberg en kort daarop ook de uithalen van Gyamfi Kyeremeh en Daimy Deflem. Bij het schot van Deflem viel Verhulst overigens uit met een blessure aan de schouder. De 0-0-ruststand was ietwat gevleid voor thuisploeg Lokeren.

De tweede helft haalde niet meer het niveau van de eerste. Lokeren probeerde het met diepe ballen, maar die werden steevast onderschept door een sterke Tom Vermeire. Ook doelman Benny Rogiest kwam een paar keer alert tussen. Een kwartier voor affluiten was er een uitstekende ren en voorzet van Kevin Hebbelinck, maar de Lokerse reservedoelman had een megareflex in huis op de kopbal van Gyamfi Kyeremeh. Vijf minuten voor tijd werd Tom Vermeire van het veld gestuurd nadat hij een doorgebroken Lokerse aanvaller foutief afstopte. De vrijschop die volgde leverde nog een mogelijkheid op voor de thuisploeg, Rogiest en Loriers brachten redding.

Zo werd de knappe partij van de Beverse beloften beloond met een zeer terecht punt. Volgende week, op maandag 3 november om 19.30 u., spelen de W-B-beloften in Puyenbeke tegen Lierse SK.

 

Sporting Lokeren: Verhulst (46′ Geens); De Wolf, Claeys, Gyselinck, De Smit, Notteboom, Ringoet, Dessers, Mingiedi, Melens (61′ Louage), Trompet (46′ Monsecour)

Waasland-Beveren: Rogiest; Vermeiren (65′ Van Moer), Vermeire, De Pauw, Deflem (60′ Michot); Godemèche, M’Sila (75′ Loriers), Van den Eynde; Hebbelinck, Spangenberg (70′ Kabongo), Kyeremeh

 

Gele kaarten: 50′ Van den Eynde, 85′ Dessers

Rode kaarten: 85′ Vermeire