Go back

KV Kortrijk – W-B (18-10): supportersinfo, selectie & voorbeschouwing

Tekst: Ward Callens - Foto: Jean Bonjean & Geert Franquet

Na een interlandbreak komen de clubs uit de Jupiler Pro League dit weekend weer in actie. Waasland-Beveren trekt op speeldag 11 naar het Kortrijkse Guldensporenstadion voor het duel met KV Kortrijk. De wedstrijd wordt afgetrapt op zaterdag 18 oktober om 20.00 u. en staat onder leiding van scheidsrechter Christophe Delacour.

KV Kortrijk begon wisselvallig aan het seizoen 2014-2015, maar moest in zijn eerste duels wel o.a. Standard Luik, KRC Genk en KV Oostende partij geven. Thuis behaalden de Kerels nog maar één overwinning, op verplaatsing wisten ze wél al drie keer de volle buit te pakken, in Mechelen, Gent en Charleroi! Kortrijk is in goede doen de laatste weken, het won zijn bekerwedstrijd en wist vervolgens twee keer op rij te zegevieren in de competitie. Het leverde KVK een voorlopig puntentotaal op van dertien punten en een achtste plaats op in het klassement.

Ook Waasland-Beveren kon na de thuiszege tegen Cercle Brugge met een goed gevoel de vrije week in. Geel-blauw staat met elf punten op een voorlopige twaalfde plek. Bij een zege in het Guldensporenstadion wipt het dus over Kortrijk. Trainer Ronny Van Geneugden moet het in West-Vlaanderen zonder linksachter David Addy stellen, die zijn tweede en laatste speeldag schorsing uitzit. David Hubert, Robson Severino da Silva en Milos Maric hebben vier gele kartons achter hun naam staan en lopen schorsingsgevaar.

De revalidatie van Jorn Vermeulen en Daimy Deflem verloopt voorspoedig. Maar zij trainen nog niet 100% mee met de groep en de wedstrijd tegen Kortrijk komt dan ook te vroeg voor hen. Ook Mijusko Bojovic en Aboubakar Oumarou liggen nog in de lappenmand. Renaud Emond is wel weer speelklaar en behoort tot de wedstrijdkern. Bij KV Kortrijk is Nebosja Pavlovic geel geschorst.

 

Na de vrijdagtraining maakte de technische staf de selectie bekend voor de wedstrijd tegen KV Kortrijk (in numerieke volgorde): Rogiest, Corstjens, Cale, Robson, Hubert, Henkens, Vukusic, Maric, Baldé, Ibou, Rowell, Emond, Destorme, Steppe, D’Ulivo, De Pauw, Blondelle, Coosemans, Sousa en Luyckx

 

Wegbeschrijving

GPS-adres voor bezoekers: Guldensporenstadion, Meensesteenweg 84a, 8500 Kortrijk.

Er wordt echter afgeraden dat er op GPS zou gereden worden, gezien de GPS de bezoekende voertuigen via de ‘Kortrijkse zone’ (komende van de E17 = door het centrum van Kortrijk) stuurt en niet via de hieronder vermelde verplichte reisweg! Het is dan ook belangrijk dat de onderstaande reisweg(en) gevolgd wordt/worden.

Via de E17 (komende vanuit de richting Gent):

Afrit 2 (Kortrijk-Zuid) nemen – vervolgens: “R8 Kortrijk” en “Kortrijk-West” (R8) volgen – afrit 11 (Bissegem) nemen – vervolgens: rechts richting Kortrijk tot aan het Guldensporenstadion

De parking voor de bezoekende bussen én de persoonlijke voertuigen van de bezoekers bevindt zich in de Meensesteenweg. De bussen, komende uit de richting Bissegem, rijden rond het verderop gelegen rondpunt (Euroshop) en keren terug. Ze stoppen voor de bezoekersingang en laten daar de bezoekende supporters uitstappen. Daarna worden de bezoekende bussen door de aanwezige motoragent(en) opgesteld achter tribune 4 , regressief beginnende aan punt 1.4. tot aan de bezoekersingang, punt 3.4. Indien deze strook vol staat, worden de andere bussen opgesteld aan de overzijde van de Meensesteenweg, beginnende aan de bezoekers(in)(uit)gang en dit tot aan de Spoorwegbrug. De persoonlijke voertuigen dienen geparkeerd te worden vanaf de Spoorwegbrug in de richting van Bissegem. Voor het stadion geldt er parkeerverbod. De Lokale Politie Vlas zal de nodige raadgevingen ter plaatse geven.